Primož Roglič še tretjič zapored brez konkurence

Kolesarstvo 11. Mar 202316:31 1 komentar
Foto: profimedia

Primož Roglič je dobil še tretjo zaporedno etapo na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. S tem je še povišal prednost v skupnem seštevku.

Izjemno zanimiva šesta etapa dirke od Tirenskega do Jadranskega morja v okolici Osima je postregla z novo izjemno predstavo Primoža Rogliča. 33-letniku je na zaključnem vzponu na kockah ostalo največ moči, v zadnjih 150 metrih sprinta je ugnal še Enrica Masa (Movistar) in Taa Geoghegan Harta (Ineos) in se veselil nove etapne zmage.

V zadnjih 20 kilometrih so v begu bili Aleksandr Vlasov (Bora – Hansgrohe), Guillaume Martin (Cofidis), Alex Aranburu in Carlos Verona (oba Movistar). Imeli so približno 30 sekund prednosti, a beg je bil obsojen na neuspeh. Predvsem, ko so v glavnini pospešili, se je hitro videlo, da bomo zmagovalca iskali v glavnini. 2 kilometra pred ciljem je napadel Kanadčan Michael Woods (Israel Start-Up Nation) in dodobra razbil glavnino.

“Izkušnje govorijo, da ni še konec, dokler se dirka uradno ne konča,” je zatrdil Kisovčan, ki je bil zelo zadovoljen, da je dobil tudi specifično, v drugi polovici krožno etapo, ki je bila zaradi kratkih in strmih vzponov na tlakovanem cestišču bolj podobna ardenskim klasikam kot pa etapam na največjih večdnevnih preizkušnjah. Svoje je dodala še živčnost tekmovalcev, pred njo je bilo kar 16 tekmovalcev v skupnem seštevku v eni minuti.

“Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem prišel do zmage. Ta je bila zelo zapletena, veliko je bilo kolesarjev okoli mene, veliko je bilo napadov, poskusov, zato je bilo težko vse nadzorovati,” je dejal Roglič.

Kilometer pred ciljem je pospešil še Primož Roglič, z njim pa je ostalo le še nekaj kolesarjev. V cilju mu niso uspeli parirati, Roglič je osvojil še tretjo zaporedno etapno zmago na italijanski dirki.

Roglič je z zmago pošteno povišal prednost v skupnem seštevku, ki je pred današnjo etapo znašala 4 sekunde. Prvi zasledovalec je zdaj Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), danes tretji na cilju, ki zaostaja za 18 sekund. Tretji je Tao Geoghegan Hart (Ineos) s 23 sekundami zaostanka.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje