Alarm v Stožicah? Golemac deluje izgubljeno

Eurocup 19. Jan 20239:11
Foto: Aleš Fevžer

"Nimamo zasedbe za nastopanje na dveh frontah," je po novem evropskem porazu v skromno zasedenih Stožicah, kjer je celo kožo prvič na gostovanju odnesel Cluj (88:80), z rameni izgubljeno skomignil trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Še deveti poraz na enajsti evropski tekmi je Cedevito Olimpijo dodatno priklenil na dno lestvice skupine A in začenjal počasi zapirati vrata napredovanja. Ker se sicer v izločilni del uvrsti kar osem od desetih ekip, bodo teoretične možnosti za Ljubljančane resda še dolgo živele, a v oči vse bolj bode kronična neučinkovitost lanskoletnega hita tekmovanja. Olimpija v Evropi izgublja kot po tekočem traku – brez prave rdeče niti v napadu, s številnimi izpadanji v obrambi in predvsem brez ustrezne energije.

“Ni šlo. Fantje so se trudili,” je v delu svoje izjave po tekmi dejal trener Jurica Golemac, ki je prvič tudi pred sedmo silo deloval povsem iskreno izgubljeno. “Nimam zasedbe za nastopanje v dveh tekmovanjih. Po tekmi s Splitom nam ni uspel niti en trening z vsemi igralci,” je dejal trener državnih prvakov in dodal: “Po vsaki tekmi se tri dni pobiramo. Ne treniramo. Ne napredujemo. Smo edina ekipa, ki v drugi del vstopi slabša, kot je bila.”

Video: Jurica Golemac po novem evropskem porazu

“Morda lahko s takšno ekipo igramo eno tekmo na teden. Res le mogoče,” je ob alarmu v Stožicah dejal Golemac, ki večji del sezone negoduje nad zdravstvenim stanjem. Trenutno pogreša predvsem Zorana Dragića in Karla Matkovića. Za slednjega pravi, da ga muči vrtoglavica. “Ne vemo, kaj se dogaja z njim. Morda je vprašljiva celotna sezona,” je dejal in pristavil: “Soočam se z zdravstvenimi težavami, ki so bile doslej neznanka.”

Cedevita Olimpija se zdaj seli v ligo ABA, kjer jo v začetku tedna čaka gostovanje pri Crveni Zvezdi. V jadranski druščin so zmaji resda v precej boljšem položaju. Z dvanajstimi zmagami držijo tretje mesto. So tudi v nizu devetih zmag. A velja dodati, da je zares velik skalp v tem pohodu le Partizanov. Na preostalih tekmah pa je edini slovenski klub v ligi ABA premagoval objektivno šibkejše, pri čemer je večinoma do izraza prišla individualna kakovost nosilcev.

Komentari

Vaš komentar