Usoda selektorja Aleksandra Sekulića je dokončna

Košarka 29. Sep 202211:37 5 komentarjev
Aleksander Sekulić ostaja selektor slovenske košarkarske reprezentance. Foto: Aleš Fevžer

"Aleksander Sekulić," je na vprašanje, kdo bo v novembrskem kvalifikacijskem oknu za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 vodil slovensko košarkarsko reprezentanco, brez omahovanj odgovoril predsednik KZS Matej Erjavec in posledično s tem dokončno zaprl poglavje EuroBasket 2022.

Aleksander Sekulić je na klopi Lokomotiva že zavihal rokave. V kolikšni meri bo negotovost, ki jo povečujejo ukrajinsko-ruske razmere, vplivala na njegovo drugo tuje trenersko poglavje, je zgolj poligon za ugibanja. Nikakršnih nejasnosti pa ni okrog njegovega selektorskega statusa. Ostaja pri tem, kar je že jutro po porazu v četrtfinalu EuroBasketa 2022 v Berlinu dejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Sekulić ni podal odstopa, vodstvo zveze o morebitni prekinitvi sodelovanja ni resneje razpravljalo, tako da bo 44-letni Ljubljančan 10. novembra v Izraelu zanesljivo vihtel selektorsko taktirko.

“V Berlinu sem bil vznemirjen in razočaran, a sem se zavedal realnosti. Vedel sem, da nas novembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo, zveza pa ima s selektorjem sklenjeno pogodbo do konca cikla, torej do konca SP 2023. Na vrat na nos selektorja ne bomo menjali. Delamo na kontinuiteti. Kar pa ne pomeni, da ne razglabljamo o tem, kakšna je bila ob izpadu vloga igralcev, štaba n vodstva. Vsi čutimo odgovornost,” dva tedna po razblinjenih sanjah o slovenki kolajni pripoveduje predsednik KZS.

Matej Erjavec. Foto: MaPa

“Časa sicer ni bilo veliko, a znotraj zveze smo imeli veliko pogovorov. Tudi s selektorjem smo imeli dolg in odkrit pogovor. Povedali smo si marsikaj. Hitro pa smo se preusmerili proti novembru. Ponavljam, čakajo nas kvalifikacije. Če želimo Slovenijo na naslednjem velikem tekmovanju, moramo zmagovati,” pravi Erjavec, ki ne skriva, da je reprezentanca v Berlinu zapravila veliko priložnost za preboj v polfinale in bo za kolajne 41. evropskega prvenstva. “Še danes boli,” pravi.

Dodaten izziv za Erjavca, Sekulića in sodelavce pa prinaša dejstvo o spremenjenih reprezentančnih okoliščinah v naslednjem kvalifikacijskem oknu. Selektor namreč zanesljivo ne bo mogel računati na trojico iz lige NBA (Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar) in na večji del evroligaške druščine. Mike Tobey, Klemen Prepelič in Žan Mark Šiško ne bodo na voljo, medtem ko pa bodo pri Gregorju Glasu še potekali pogovori s Partizanom. Skoraj zagotovo bosta manjkala tudi Zoran Dragić, ki bo prav takrat zaključil z rehabilitacijo, in Žiga Dimec, pri katerem ne gre pričakovati, da bo dobil zeleno luč za prihod z Japonske. Veliko vprašanje pa je tudi, ali se bo na morebitno vabilo odzval Gregor Hrovat.

Več o naslednji akciji slovenske reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje