Atomski začetek Nikolića v Franciji

Košarka 14. Mar 20210:32 > 0:59
fiba.basketball

Zlati slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je obrnil novo poglavje v knjigi svoje kariere in, kot zaenkrat kaže, se je selitev v Francijo izkazala za zadetek v polno.

Bil je član zlate 12-erice košarkarjev, ki so Slovenijo obdarili z najlepšo športno pravljico od osamosvojitve dalje. V zadnji četrtini tekme proti Srbiji, ko je imel Luka Dončić načet gleženj in je bil Goran Dragić povsem upehan, je “Ali” odgovornost prevzel na svoja pleča in tekmo za zlato kolajno na Eurobasketu 2017 mirno pripeljal do konca.

V zadnjem letu in pol je preživljal kalvarijo, okrevanje po operaciji kolka je bilo dolgotrajno, potem pa se mu je epizoda v Beogradu še dodatno priskutila, saj mu Partizan do danes dolguje zajeten kos plače. Po odhodu iz Srbije je novo domovanje našel ob Rokavskem prelivu.

Sploh nisem potreboval veliko časa, da sem se vključil s soigralci, pomagali so mi kar vsi. Celotna ekipa fantov je zelo delovno naravnana, zato je vse skupaj še toliko lažje. Trener (op. a. Serge Crevecoeur) me je pripeljal z namenom, da organiziram igro, hitro sem se našel v tej vlogi in se prilagodil. Čutim, da mi vsi zelo zaupajo,” je za Sportklub povedal Nikolić, ki dodaja, da so pogoji za delo v Franciji odlični.

Na prvi tekmi v novem dresu Gravelinesa je Nikolić za zmago 91-77 proti Le Mansu v 25 minutah vpisal 15 točk, tri skoke in eno ukradeno žogo, še bolj pa se je izkazal včeraj, ko je gostoval pri moštvu Roanne in ob zmagi 89-76 vpisal 21 točk (met za tri 6/7). Za ilustracijo: pri Partizanu je bil njegov učinek na tekmo v povprečju le slabih 7 točk.

V 18-članskem francoskem državnem prvenstvu ima Gravelines po dvanajstih odigranih tekmah polovičen izkupiček in se nahaja na 10. mestu lestvice. Že jutri Nikolića in soigralce čaka nov izziv, srečanje s Strasbourgom.