Brata Dragić znova “združena”

Košarka 22. Sep 20239:21 8 komentarjev
Od skupnega poglavja bratov Dragić v ligi NBA bo kmalu minilo desetletje. Foto: AP Photo/Matt York via Guliver

Prvi je (še) brez kluba, drugi ga ima, a je v njem nezaželen. Brata Goran in Zoran Dragić sta na pragu nove sezone na treningih v Miamiju združila moči.

Po spletu je včeraj zaokrožila fotografija Gorana in Zorana Dragića, v njuni družbi pa je bil uveljavljeni razvojni trener Stan Reemy, ki je na Floridi sodeloval že s številnimi veliki imeni. “Daleč sva prišla iz tridesetih kvadratnih metrov,” se je ob tem na Instagramu družinskih začetkom iz enosobnega koseškega stanovanja spomnil starejši brat, mlajši pa se pohvalil z dobrim treningom.

Vseeno njune skupne treninge v ZDA spremlja močno seme negotovosti. O tem smo v tem tednu že pisali. 34-letni Zoran Dragić ima namreč sklenjeno pogodbo s Cedevito Olimpijo, a ga novi trener Simone Pianigiani ne vidi v kadru. To je bilo jasno že kmalu po njegovem imenovanju, neuradno potrditev smo dobili med svetovnim prvenstvom, ko je ostal brez konkretnih trenerskih napotkov iz Stožic, zgodba pa se ni spremenila niti po vrnitvi reprezentance iz Manile, pa čeprav imajo slovenski prvaki nemalo zdravstvenih težav.

Po drugi strani je 37-letni Goran Dragić prost košarkar brez pogodbe, a z jasno namero, da do začetka nove sezone podpiše pogodbo z Miami Heat, bržčas zadnjo v karieri.

Skupaj v reprezentanci in ligi NBA

Brata Dragić sta se v košarkarsko orbito izstrelila preko Ilirije in Slovana, a sta se njuni poti v članski konkurenci križali šele pozneje. Bila sta reprezentančna soigralca na EuroBasketih 2011, 2013 in 2022, na svetovnem prvenstvu 2014 in v delu kvalifikacij za EuroBasketa 2017 in 2022. Na klubski ravni pa sta si garderobo delila v sezoni 2014/15, in sicer pri Phoenixu ter Miamiju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje