Dallas v lovu na ostrostrelca, ki si ga želi ‘pol lige NBA’

Košarka 22. Sep 20237:34 0 komentarjev
Buddy Hield Luka Dončić
Foto: profimedia

Dallas se je resno ogrel za košarkarja Indiane Buddyja Hielda. 30-letnik s Pacersi ni podaljšal pogodbe, začeli pa so se pogovore o morebitni menjavi.

Dallas pred začetkom nove sezone lige NBA ostaja na preži za izboljšanjem igralskega kadra. Luki Dončiću želijo dodati še kakšnega izkušenega igralca, ki bi jim lahko pomagal pri boju za končnico (in kasneje naslov).

Po razočaranju, ki je bila sezona 2022/23, ko se Dallas ni prebil niti v dodatne kvalifikacije za končnico, so načrti visoki. Priznani ameriški novinar Shams Charania pa poroča, da bi se znal Dallas okrepiti z Buddyjem Hieldom.

Gre za enega najboljših strelcev z razdalje v ligi NBA. V zadnjih petih sezonah je na primer zadel največ trojk od vseh košarkarjev: kar 1381. Ob tem je v sedmih sezonah v najelitnejši košarkarski ligi na svetu izpustil le 6 tekem!

Hield je v zadnji sezoni svoje pogodbe, ki mu bo letos prinesla 19,2 milijona dolarjev. Poleti 2024 bo tako prost igralec.

Dallas seveda ni edina ekipa, ki se resno zanima za 30-letnika iz Bahamov. Tudi Los Angeles, Philadelphia, Milwaukee, Boston, Orlando, v svojih vrstah si ga želi praktično vsaka franšiza.