Cena Dončićevih bojnih ran: nov vprašaj

Košarka 13. Maj 20248:40 2 komentarja
Luka Dončić. Foto. Profimedia

Potem ko je Dallas z dvema zaporednima zmagama prevzel pobudo v napeti polfinalni seriji zahodne konference proti Oklahomi (2:1), skrbi trenerju Jasonu Kiddu znova povzroča nezavidljivo zdravstveno stanje Luke Dončića.

Že med serijo z LA Clippers je dal Luka Dončić jasno vedeti, da bi si, če bi bila sezona še vedno v fazi rednega dela, brez omahovanja privoščil kakšno tekmo oddiha. A ker gre za končnico, je pripravljen stisniti zobe. Zdi se, da se je stopnja tekmečeve agresivnosti v drugem krogu končnice še povečala. Že tako načeti ljubljanski zvezdnik je postal tarča, še posebej izrazito sta si ga na zadnji tekmi privoščila Luguentz Dort in Jalen Williams.

Pred četrto tekmo, ki bo na sporedu v noči na torek, je Dončić tudi uradno vključen na seznam poškodovanih, in sicer pod klasifikacijo “vprašljiv”. Gre za drugo stopnjo negotovosti, ki sicer v grobi teoriji pomeni približno 50-odstotno možnost igranja. A ker gre za prvi vpis v tabelo pred četrto tekmo, obstaja možnost, da bi ga Dallas povišal v “verjeten”, poleg tega pa odstotke za igranje povečuje pomembnost srečanja.

Kot razloge za Dončićevo vprašljivost Dallas navaja poškodbo desnega kolena in bolečino v levem gležnju, pozabiti pa ne gre, da je Slovenec v soboto tudi grdo padel na hrbet. “Boli me vse, a to je bitka, v katero moram,” je po zadnji zmagi dejal LD 77, ki je na devetih tekmah končnice v povprečju na parketu prebil kar 42 minut, v tem času dosegel 27,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 asistence.

“Nič še nismo naredili. Gremo naprej,” ob vodstvu s skupnim rezultatom 2:1 v seriji, v kateri mora moštvo zbrati štiri zmage, razmišlja prvi zvezdnik Dallasa, ki je v zadnjem obdobju našel tudi ustrezno oporo v soigralcih. Že v seriji proti LA Clippers je pobudo večkrat prevzel Kyrie Irving, na tekmah z Oklahomo se je kot odlična napadalna rešitev izkazal predvsem P.J. Washington. Vse to povečuje upe navijačev, da bi se lahko Dallas drugič v Dončićevi eri prebil v finale zahodne konference.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje