Dallas proti prvakom brez “vse bolj zrelega” Dončića

Košarka 15. Okt 202118:40 > 18:45 2 komentarja
Jason Kidd in Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Dallas Mavericks v noči na soboto proti branilcem naslova lige NBA zaključujejo pripravljalno obdobje pred novo sezono. Vse dosedanje tri tekme so dobili, a pravo generalko so že odigrali, trener Jason Kidd bo proti Milwaukeeju namreč spočil tri člane začetne peterke, vključno z Luko Dončićem, poročajo v ZDA.

Glavna generalka Dallasa pred začetkom sezone, ki se začenja 19. oktobra, je bila tako tekma proti Charlottu, ko so Telički Jordanove Sršene ponižali s 127:59.

Jason Kidd je kot kaže videl dovolj, proti Milwaukeeju bodo le z roba igrišča dogajanje opazovali trije ključni člani udarne peterke: Luka Dončić, Kristaps Porzingis in Tim Hardaway Jr.

Dallas v pripravljalnem obdobju:

Dallas Mavericks – Utah Jazz 111:101
Luka Dončić: 19 točk, 6 skokov, 5 podaj (16 minut)

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 122:114
Luka Dončić: 14 točk, 8 skokov, 9 podaj (18 minut)

Charlotte Hornets – Dallas Mavericks 59:127
Luka Dončić: 10 točk, 4 skoki, 8 podaj (26 minut)

Sobota ob 2.00:
Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks

Luka je na treh tekmah v povprečju prispeval 14,3 točke, šest skokov in 7,3 podaje, na parketu pa preživel le 20 minut. Pred njim je pomembna sezona pod vodstvom novega stratega, ki si želi, da bi Luka v igro še bolj vključeval ostale soigralce, ki pa mu bodo morali vrniti z zadevanjem metov, predvsem za tri točke.

Ključno zaupanje v soigralce

“Nivo zaupanja v soigralce je zelo visoko. Žogo že zgodaj v napadu preda soigralcem in jim zaupa, da ga bo v nadaljevanju znova našla. To je le ena od lastnosti 22-letnika, dozorevanje,” je dosedanji napredek Dončića pod njegovim vodstvom komentiral Kidd.

Lani so Mavsi na tekmo izza črte zmetali 38,1 žoge, kar jih je uvrstilo na šesto mesto med vsemi moštvi v ligi. Zadeli so 36,2 odstotka metov, kar pa je zadoščalo za skromno 17. mesto.

Vsaj v pripravljalnem obdobju Dallasu met ni stekel. Vzorec tekem je resda majhen, zadeli pa so 36 metov iz 109 poizkusov, oziroma 33 odstotkov metov.

Goran Dragić in Vlatko Čančar sta prav tako že zaključila s pripravljalnimi tekmami. Denver je dobil le eno od petih tekem, medtem ko je bil Toronto uspešen trikrat in dvakrat izgubil.