Domžalčani upajo na rek: v tretje gre rado (VIDEO)

Košarka 23. Maj 202419:30 0 komentarjev
Foto: KZS

Še tretje leto zapored se bosta v finalu slovenskega državnega prvenstva v košarki pomerila Cedevita Olimpija in Kansai Helios Domžale. Slednji v obračun vstopajo s prednostjo domačega parketa in brez bele zastave.

V finalu lige Nova KBM se bodo s Cedevito Olimpijo pomerili močno pomlajeni košarkarji Kansai Heliosa iz Domžal, ki so že s prebojem v finale presegli cilj, vsaj po številnih težavah s poškodbami, ki so jih pestile to sezono. Morda so Ljubljančani v zadnjih treh letih prav letos še najbolj ranljivi, potem ko so se jim nastopi v evropskem pokalu in ligi ABA, ki sta za branilce slovenskega naslova na seznamu prioritet nad državnim prvenstvom, povsem ponesrečili.

“Zagotovo smo motivirani, da osvojimo to lovoriko, kakršnakoli je že bila sezona. V serijo gremo maksimalno angažirani, pristop bo pravi, na koncu pa naj zmaga najboljši,” je pred začetkom finala, prva tekma bo v petek ob 18.15, povedal kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič.

Zmaji sicer niso imeli težav s Šenčurjem, čeprav so vsaj na prvi tekmi nekoliko dlje od pričakovanj lomili odpor. Domžalčani pa so po težkem boju izločili Krko, potem ko so na odločilni tretji tekmi slavili v Novem mestu.

“Glede na to, da že tretjič zapored igramo finale proti Cedeviti Olimpiji, se bo mogoče uresničil rek, da v tretje gre rado,” je z nasmeškom dejal kapetan domžalskega kluba Blaž Mahkovic in dodal: “Izpostavil bi dejstvo, da je za Malcolmom Bernadom in menoj naslednji najstarejši igralec star 22 let. Imamo zelo mlado ekipo, s katero se pa zagotovo ne bomo predali. Imamo prednost domačega terena. Vsaj dve tekmi se bosta odigrali v Domžalah. Upam, da bo to praznik domžalske košarke, da bo prišlo čim več gledalcev, naših navijačev, ki znajo pričarati lepo vzdušje.”

Na drugi strani Blažič ne pričakuje velikega obiska, medtem ko se bodo Ljubljančani za finalni dvoboj vrnili v Tivoli: “Ni razlike, Stožice ali Tivoli. Je pa morda boljše, da se odigra v Tivoliju, ker je manjša dvorana in bo akustično boljša atmosfera, ker ne bo veliko ljudi, če smo iskreni. Mogoče v tej situaciji raje igram v Tivoliju.”

Tako trener Zoran Martić kot njegov kapetan sta sicer poudarila, da ju trenutno dogajanje v klubu, ko se sestavlja ekipa za prihodnjo sezono in je vodstvo menjalo tudi športnega direktorja, ne gane preveč. “V tej sezoni smo toliko že prestali, da se nas to ne dotakne,” je bil neposreden Blažič, podobno je razmišljal Martić: “Moje načelo je v športu takšno kot tudi v življenju, da se poskusiš ukvarjati z zadevami, na katere imaš vpliv. Na določene nimamo in jih ignoriramo.”

Od četverice, ki je bila dan pred začetkom finala na novinarski konferenci, je bil Mahkovic edini, ki je sodeloval na vseh treh zaporednih finalih med obema kluboma. “Zagotovo je letos drugače, ker je nov trener, zamenjala se je skoraj celotna ekipa. Imamo upanje, ne predajamo se, vemo, da imamo svoje prednosti. Vemo, da ima Olimpija določene težave. Čakamo na priložnost, če nam jo bodo ponudili, jo bomo poskusili izkoristiti z obema rokama.”

Prvi finalni obračun bo na sporedu v petek, 24. maja, ob 18.15 v Domžalah, z neposrednim prenosom na Sportklubu. Druga tekma bo v nedeljo v Ljubljani. Tretja v sredo znova v Domžalah. Igra se v seriji na tri zmage. Morebitna četrta tekma bo 1. junija in morebitna peta še dva dni pozneje. Cedevita Olimpija napada 21. naslov in Kansai Helios Domžale tretjega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!