Kdo bo prvoligaš v naslednji sezoni? Radomlje, Nafta, celo Gorica?

Nogomet 23. Maj 202411:00 5 komentarjev
Oskar Drobne
Oskar Drobne; Foto: Jure banfi

Izguba licence NK Rogaška za igranje v Prvi ligi Telemach odpira vprašanje, kako bo sestavljena slovenska elita v naslednji sezoni. Glavna kandidata za selitev v prvo ligo sta jasna, a morata še pridobiti ustrezni licenci.

“Glede na dejstvo, da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve, se dodatne kvalifikacije med ND Lendava 1903 in NK Radomlje ne odigrajo. O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavo lig za TL 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS.”

To so besede, ki jih je v včerajšnjem sporočilu za javnost v svet poslala Nogometna zveza Slovenije, a s tem vprašanje, kdo bo naslednjo sezono nastopal v Prvi ligi Telemach, pustila precej odprto.

Jasno je, da med elito v prihodnji sezoni ne bo več Rogaške, ki kljub 8. mestu brez licence ne more tekmovati v Prvi ligi Telemach, temveč se najverjetneje seli celo v najnižji rang, četrto ligo MNZ Celje. Prav tako prvoligaško druščino zapušča Aluminij, ki je kot zadnjeuvrščena ekipa izpadel rang nižje.

NK Rogaška
Rogaška si je na igrišču zagotovila obstanek, a se je NZS odločila drugače. Foto: Jure Banfi

Kakšen je najverjetnejši scenarij?

Čeprav so tri ekipe to že najavile na svojih družbenih omrežjih, ni nujno, da bodo Radomlje, Primorje in Nafta tudi uradno ekipe, ki bodo del Prve lige Telemach v naslednji sezoni. Je pa to najbolj verjeten scenarij.

Liga bo torej sestavljena po sestanku Izvršnega odbora NZS in veliko presenečenje bi bilo, če vanjo ne bi bili povabljeni Radomljani. Najverjetneje bodo vabilo dobili tudi pri Nafti, kjer so za EkipoSN danes že potrdili, da nameravajo zaprositi za prvoligaško licenco.

To morajo zdaj storiti tudi pri Primorju, kjer so si kot zmagovalec druge lige na igrišču priigrali vozovnico v Prvo ligo Telemach. V kolikor pa kateri izmed prosilcev za prvoligaško licenco ne bi bil uspešen, na svojo priložnost v ‘drugi vrsti’ čakata Beltinci in Gorica, ki sta v drugi ligi zasedla tretje in četrto mesto. V vsakem primeru bo v naslednjih dneh za zeleno mizo spet ‘veselo’ …

Najverjetnejša sestava Prve lige Telemach v sezoni 2024/2025: Celje, Maribor, Olimpija, Bravo, Koper, Mura, Domžale, Radomlje, Primorje, Nafta

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje