Domžalčani v nadaljevanje sezone z ameriško okrepitvijo

Košarka 4. Jan 202415:33 0 komentarjev
Foto: Kansai Helios Domžale

Kansai Helios Domžale se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z Malcolmom Bernardom, so sporočili iz slovenskega prvoligaša in člana lige ABA 2. Gre za Američana, ki se dobro znajde na več igralnih položajih.

Vsestranski ameriški košarkar, ki v višino meri 198 centimetrov, je že znanec slovenskih in ABA parketov, saj je v tekoči sezoni nastopal za makedonski Pelister, pred tem pa v sezonah 2019/20 in 2020/21 nosil tudi dres Rogaške. Minulo sezono je preživel v Avstraliji, sicer pa je v karieri nastopal tudi na Finskem in v Belgiji.

“Zelo vesel sem, da sem se pridružil Kansai Heliosu, urejenemu klubu z veliko tradicijo. Ekipa že ima nekaj odličnih igralcev, ki jih poznam in spoštujem, a so imeli letos veliko smole s poškodbami. Po najboljših močeh bom skušal doprinesti k zmagovalni mentaliteti ekipe in upam, da skupaj dosežemo zastavljene cilje. Veselim se tudi ponovnega sodelovanja s trenerjem, saj se dobro poznava in veva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega,” je povedal Bernard, ki je že v Rogaški deloval s trenutnim trenerjem Domžal Damjanom Novakovićem.

Strateg ekipe tako ve, kakšnega košarkarja je dobil in pričakuje, da bo zakrpal luknje po številnih poškodbah, ki so zdesetkale njegovo zasedbo: “Veseli smo, da smo uspeli v svoje vrste privabiti igralca, ki ga dobro poznamo, on pa dobro pozna okolje in tekmovanja, kamor prihaja. Po številnih poškodbah nismo bili v položaju, da bi tvegali s čistim novincem, prav tako pa smo iskali igralca, ki lahko pokriva več igralnih pozicij, saj bo naša klop, kljub njegovemu prihodu, še vedno kratka. Malcolm je nedvomno odličen igralec, na nas pa je, da mu najdemo pravo mesto v ekipi in se z njegovo pomočjo vrnemo na zmagovalne tire.”

Bernard je v letošnji sezoni v ligi ABA 2 na sedmih tekmah v povprečju vpisal 15,1 točke, 5 skokov in 5,1 asistence. Bil je tako prvi strelec kot asistent Pelisterja. Oba kluba, tako nekdanji kot sedanji od Malcolma, imata sicer v jadranski ligi na računu dve zmagi in pet porazov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!