Gogija želela vsa Evropa, a družina je zdaj najpomembnejša (VIDEO)

Košarka 4. Jan 202413:43 0 komentarjev

Goran Dragić je že odigral zadnjo uradno tekmo v svoji košarkarski karieri. Na novinarski konferenci v Ljubljani, ki je bila namenjena razkritju podrobnostim avgustovske poslovilne tekme, pa je priznal, da je imel številne ponudbe največjih evropskih klubov.

Goran Dragić je zadnjo tekmo v ligi NBA odigral v dresu Milwaukeeja. 22. aprila 2023 je Milwaukee gostoval prav v Dragićevem Miamiju v prvem krogu končnice lige NBA. Vročica je slavila s 121:99, Dragić pa je dosegel dve točki.

Je takrat vedel, da bo še zadnjič stopil na parket lige NBA? “Bom pošten. Imel sem ponudbe iz Evrope, iz Milana, Madrida, Panathinaikosa, Barcelone … Nikoli si nisem želel nazaj v Evropo, ne bi si želel, da bi bil eno leto brez svojih otrok, ki živijo v ZDA. Edina možnost je bila Miami, s katerim sem bil v pogovorih. Na koncu se ni izšlo, saj imajo preveč igralcev na pogodbi,” je priznal Gogi.

Kaj je počel od takrat? “V tem času sem bil doma, treniral sem vsak dan, še zdaj. A moja otroka sta mi zdaj najpomembnejša. Vsak dan sem jih peljal v šolo, ob tem pa videl, koliko časa sem izgubil v svoji karieri. To je tisto, kar je glavni razlog, da sem se upokojil.” Dodal je: “Pa tudi zdravje, moje levo koleno ni v najboljšem stanju.”

Dragić se vseeno še ne želi posloviti od športa. “Želim ostati v košarki. Kot trener se ne vidim. Preveč časa si odsoten od doma. Mogoče pa v kakšni drugi vlogi,” je zaključil 37-letnik.

Goran Dragić je v karieri lige NBA odigral 946 tekem. V povprečju je dosegal po 13,3 točke na tekmo, 3 skoke in 4,7 asistence. Enkrat se je uvrstil na tekmo vseh zvezd, enkrat tudi v tretjo najboljšo peterko lige NBA.

Dragić bo 24. avgusta v Ljubljani odigral svojo zadnjo tekmo v karieri. Na njej bodo prisotni številni zvezdniki, med drugim Luka Dončić, Jimmy Butler in Giannis Antetokounmpo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!