Dončić in začuden pogled: “Kam pa kam, prijatelj?” (VIDEO)

Košarka 2. Avg 202323:13 4 komentarji
Luka Dončić
Foto: Uroš Skaza

Prvi slovenski zvezdnik Luka Dončić je ob vrnitvi v Stožicah ponovno pokazal, da je velemojster košarkarske igre. Proti Grkom je vknjižil trojni dvojček, a ta ni bil dovolj za zmago (91:98).

Slovenci so Telemachov spektakel začeli zelo podjetno. Prvo četrtino so na krilih odličnega Luke Dončića dobili za sedem točk (29:22), na odmoru ob polčasu so imeli šest točk prednosti, v drugem pa so slovenski košarkarji popustili v obrambi, Grki pa so se razleteli in začeli zadevati pred vsem izza črte.

Kostas Papanikolaou je iz šestih poskusov zadel kar šest trojk, v odločilnih trenutkih pa je svoje mojstrstvo pokazal tudi Američan z grškim potnim listom Thomas Walkup.

V slovenski izbrani vrsti je bil z naskokom najbolj razpoložen Dončić. Dosegel je 21 točk. Iz igre je sicer metal 5/11, za tri točke le 2/7, je pa dodal še deset skokov in kar 14 asistenc. Vse najlepše akcije slovenske asa si lahko ogledate v spodnjih videih, še posebej pa pade v oči tista na začetku tekme, ko je na sendvič poslal Panagiotisa Kalaitzakisa, nato pa prelisičil še Georgiosa Papagiannisa, ki je nad košarkarjem Dallasa naredil še osebno napako. Če bi ob tej akciji prevajali njegov začuden pogled, bi se slišalo nekako takole: “Kam pa kam, prijatelj.”

Podaja, ki ima oči:

Dončić poslal Kalaitzakisa na sendvič, nato pa izsilil še dodatni prosti met:

Vrhunci Luke Dončića proti Grčiji:

Vrhunci tekme med Slovenijo in Grčijo:

Več o tekmi Slovenija – Grčija:

Trojni dvojček Dončića premalo, Grki zmagoslavno iz Stožic (VIDEO)

Aleksander Sekulić nezadovoljen z igro v obrambi (VIDEO)

Grki pogasili evforijo ob vrnitvi Luke Dončića (VIDEO)

Vrhunci tekme Slovenija – Grčija

Spektakularna predstavitev Dončića in druščine (VIDEO)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje