Aleksander Sekulić nezadovoljen z igro v obrambi (VIDEO)

Košarka 2. Avg 202323:15 1 komentar
Aleksander Sekulić
Foto: Uroš Skaza

Za slovensko košarkarsko reprezentanco je druga pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom, ki se začne ob koncu avgusta. Grki so po veliko boljšem drugem polčasu iz Stožic odnesli zmago (98:91). "Smo v začetni fazi. Napadalnega talenta imamo kar veliko, problem pa je predvsem v obrambi," je obračun videl selektor Slovenije Aleksander Sekulić.

Slovenija je v prvem polčasu, ko je prvič v pripravah zaigral tudi glavni zvezdnik reprezentance Luka Dončić, delovala zelo dobro v napadu (49 doseženih točk), zelo solidno pa tudi v obrambi. Težave so se začele v začetku drugega polčasa, ko se je razigral Kostas Papanikolaou, ki je v manj kot petih minutah nadaljevanja dosegel tri trojke, do konca obračuna skupno šest iz šestih poskusov. Ob pomoči soigralcev, v ključnih trenutkih predvsem Thomasa Walkupa, dovolj, da so Grki iz razprodanih Stožic odšli z zmago (98:91).

“Fantom sem to enkrat že rekel. Smo v začetni fazi. Napadalnega talenta imamo kar veliko, problem je predvsem v obrambi. Roko na srce, je bila danes ekipa Grčije zelo dobro razpoložena pri metu z razdalje. Papanikolau je zadel šest trojk iz šestih poskusov, če se ne motim. Ne glede na to … mi moramo reagirati in najti način, kako ustaviti takšne stvari. Ta reakcija ni bila najboljša. Iz teh napak se moramo kaj naučiti, te stvari v obrambi moramo izboljšati,” je po tekmi za kamere Sportkluba dejal selektor Slovenije Aleksander Sekulić in ob tem sporočil, da se od reprezentance pred nadaljevanjem priprav poslavlja Saša Ciani. “Zadnjega reza sicer še ni, se pa za sodelovanje zahvaljujemo Cianiju, ki je dobro in pošteno delal. Toda moramo nadaljevati s 14 košarkarji.”

Da so si želeli zmage, pa čeprav se tokrat ni izšlo, pa je dejal tudi Zoran Dragić. “Rezultat vsekakor ni pomemben. To so pripravljalne tekme.Dobro je, da smo odigrali, kot smo. Da vidimo na posnetkih, kje smo in kaj moramo popraviti. Veliko smo kombinirali, videli smo, kaj nam ustreza. Prvi polčas smo odigrali kar solidno, bili smo na nivoju višje. V drugem pa so Grki veliko zadevali od daleč, dosegli so devet trojk. Še vedno smo v procesu, imamo še pet tekem. Gremo v Grčijo na še eno tekmo, moramo pogledati na videu, kaj smo delali narobe,” je dejal 34-letnik. “Poznalo se je, da sta Luka in Vlatko šele prišla v ekipo. Seveda tudi onadva potrebujeta nekaj časa, da se uigrata. Delamo na tem, da bomo čim bolj homogena ekipa,” je še dodal.

Vrhunci tekme Slovenija – Grčija:

Pripravljalne tekme – v živo na Sportklubu

Torek, 25. julij 2023, Celje 
Slovenija – Kitajska 75:73

Sreda, 2. avgust 2023, Ljubljana – Telemachov spektakel
Slovenija – Grčija 91:98

Petek, 4. avgust 2023, Atene
Grčija – Slovenija

Torek, 8. avgust 2023, Ljubljana
18.00 Slovenija – Črna gora

Petek, 11. avgust 2023, Malaga
21.30 Španija – Slovenija

Sobota, 12. avgust 2023, Malaga
20.00 ZDA – Slovenija

Sobota, 19. avgust 2023, Tokio
8.00 Japonska – Slovenija

Več o tekmi Slovenija – Grčija:

Dončić in začuden pogled: “Kam pa kam, prijatelj?” (VIDEO)

Trojni dvojček Dončića premalo, Grki zmagoslavno iz Stožic (VIDEO)

Grki pogasili evforijo ob vrnitvi Luke Dončića (VIDEO)

Vrhunci tekme Slovenija – Grčija

Spektakularna predstavitev Dončića in druščine (VIDEO)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje