Dončićev marketinški trik, zmaga in nova čarovnija (VIDEO)

Foto: Guliverimages

Košarkarji Dallas Mavericks še ohranjajo upe na končnico. Luka Dončić in soigralci so po hudem boju v domačem American Airlines centru strli odpor letos odlične ekipe Sacramento Kings (123:119) in na 10. mestu zahoda, ki pelje v dodaten boj za končnico, ujeli New Orleans. Odveč je poudarjati, da je slovenski košarkarski dragulj znova še kako opozoril nase.

V prvi četrtini je blestel Luka Dončić, v zadnji Kyrie Irving. Oba največja zvezdnika Dallasa sta bila tudi z naskokom najbolj zaslužna za to, da upanje Teksašanov v boju za končnico lige NBA še živi. Ljubljančan je tekmo končal z 29 točkami, 10 skoki in 6 asistencami, še dve točki več je ob pomembnem uspehu teličkov dodal Irving.

Dončić: Enostavno moramo dobiti obe preostali tekmi

Vidno utrujeni Dončić je bil po tekmi na voljo tudi za novinarska vprašanja. Pričakovano prvi zvezdnik teksaške franšize poudarja, da se njegova ekipa nikakor ne bo predala v lovu na zaključne boje te sezone.

“Kot sem rekel, verjamemo, dokler še imamo možnosti. Žal še vedno nismo odvisni samo od sebe. Nimamo druge izbire, kot da dobimo preostali dve tekmi. Ostajamo samozavestni. Kyrie je dodal svoje, ko smo ga najbolj potrebovali, je ‘nor’ igralec, zadel je nekaj težkih metov, krasno ga je gledati. Zdaj grem na večerjo, tu je ogromno Slovencev,” se je na številne navijače iz domovine, ki so prišli na zdaj že tradicionalni slovenski večer v Dallasu, spomnil naš košarkarski zvezdnik.

Nove superge in nov magičen trenutek

Kar se tiče torej Luke, je za njim še ena dobra predstava. Nič novega, bi lahko zapisali. No, skoraj nič novega. V prvi četrtini tekme je namreč Dončić predstavil nov kos svoje opreme. Gre za košarkarske superge “Jumpman23 Luka 2”, ki jih slovenski zvezdnik razvija skupaj s podjetjem Air Jordan. Dončić je novo obutev nosil v prvi četrtini tekme, nato pa se je preobul v prvo različico svojih košarkarskih čevljev znotraj franšize slovitega Michaela Jordana.

Da pa se je večer končal res čarobno, je poskrbela Lukova poteza (žal) takoj po sireni, ki je naznanila konec tekme in 38. zmago sezone za Dallas. Ob njegovem metu je žoga znova poletela čez celotno igrišče in končala tam, kjer pač končajo meti takšnih košarkarskih mojstrov. V košu.

Dallas do konca rednega dela sezone čakata še dve tekmi. Najprej s Chicagom, nato še s San Antoniom, obe doma. Borijo se le še z Oklahomo, ki ima zahtevnejši razpored. Že danes ponoči gostuje v Utahu, nato pa na domačem parketu pričakuje Memphis.