Nenadejana vrnitev finske skakalne legende

Smučarski skoki 5. Apr 202317:47 0 komentarjev
Janne Ahonen (Foto: Matthias Schrader/AP/Guliverimage)

Čeprav šteje že 45 let, legendarni smučarski skakalec Janne Ahonen še ne razmišlja o športni upokojitvi. Finec je napovedal, da bo letos nastopil na domačem državnem prvenstvu.

Janne Ahonen, ki je v svetovnem pokalu nazadnje nastopil leta 2018, se bo ta mesec vrnil na smučarsko skakalnico, saj namerava nastopiti na državnem prvenstvu, ki ga bo 14. in 15. aprila gostil Rovaniemi.

“Če želim nastopiti na državnem prvenstvu, to lahko storim. Podobno sem napravil že lani, čeprav predvsem za zabavo. Nikoli nisem rekel, da sem odnehal,« je pretekli mesec v intervjuju za norveški Dagbladet dejal 45-letnik.

Novico, da se bo še enkrat več vrnil na smučarsko skakalnico, je dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa potrdil tudi za finsko televizijo Yle. “Ko pride spomladansko vreme in posije sonce, se počutiš kot deček, ki se odide igrati na vrh hriba. Seveda ne vem, ali bo sonce sijalo med tekmo v Rovaniemiju. Obstaja možnost, da bo deževalo, pihalo in še kaj drugega. A vseeno upam, da bo vreme takrat lepo,” je povedal Ahonnen, ki sicer že nekaj časa opravlja tudi poklic strokovnega komentatorja na finski televiziji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!