Zaskrbljujoča nemoč ljubljanskih košarkarjev (VIDEO)

Eurocup 4. Okt 20239:05 1 komentar

Ljubljanski košarkarji so novo sezono v evropskem pokalu odprli z visokim porazom, ki je dober pokazatelj, kako dolgo pot še bo morala prehoditi povsem prenovljena zasedba, če bo želela konkurirati najboljšim. V nedeljo čaka zmaje še težji preizkus, v ligi ABA gostujejo pri Crveni zvezdi.

Ljubljančani so bili v Izraelu nedorasel nasprotnik Hapoelu. Velik padec v igri se jim je pripetil že na uvodu v novo sezono lige ABA, ko so s katastrofalno zadnjo četrtino skoraj zapravili kar 22 točk naskoka. Mega je 34 sekund pred koncem izid celo poravnala, a je v naslednjem napadu zmaje odrešil Justin Cobbs.

Mrk se je iz zaključka sobotnega dvoboja preselil tudi v Tel Aviv. Razlika je v naraščala praktično od prve do zadnje minute, vse do končnih minus 27 točk. Izraelci so pobrali 14 skokov v napadu proti sedmim Olimpije. Razmerje v asistencah je bilo kar 27:11. V izgubljenih žogah prav tako ogromnih 10:23.

“Tekme nismo odprli na pravi način. Izgubili smo preveč žog in to je tisto, na kar sem opozarjal pred začetkom srečanja. Ko tekmeci igrajo s takšno energijo in se na hitro oddaljijo, je ekipam, kot je naša, ki se še ne pozna dovolj dobro, težko zmanjšati razliko in odgovoriti,” je po porazu dejal strateg Cedevite Olimpije Simone Pianigiani.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

V nadaljevanju se je obregnil tudi ob pomanjkanje odgovora svojih varovancev na izjemno vzdušje v sicer majhni Shlomo Group Areni, kjer je dobrih tri tisoč vročekrvnih Izraelcev resda dajalo ritem domači igri, a to še zdaleč ne sme biti izgovor. Košarkarji Olimpije so večinoma vajeni vročih gostovanj, jedro ekipe je namreč reden gost predvsem peklenskih parketov v Beogradu.

Po visokem zaostanku vrgli puško v koruzo

Skrb vzbujajoča je predvsem trenerjeva misel, da so se Ljubljančani vdali, ko so videli, da zaostanka ni več mogoče zmanjšati: “Vsak od fantov je začel razmišljati o svojih napakah, na takšen način pa nam je padla samozavest. To je pri Hapoelu nevarno, saj domačini takoj, ko zavohajo kri, postanejo morski psi.”

“Manjkalo nam je nekaj energije in agresivnosti. Imeli smo preveč izgubljenih žog, premalo skokov v obrambi, na nas je, da to analiziramo in čim več stvari popraviti,” je dodal Gregor Glas, ki je bil član Partizana ob začetku evroligaške pravljice, ko so navijači črno-belih na vsaki tekmi do zadnjega kotička zapolnili ogromno beograjsko Štark Areno. Torkov obračun je sklenil z devetimi točkami v 16 minutah igre.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Pianigiani je pred začetkom EuroCupa dejal, da težko odgovorim na vprašanje, kdaj bodo povsem nared in še čaka na mnoge odgovore, je podobno mantro nadaljeval tudi v Izraelu. “Zavedali smo se, da je med ekipama razlika v formi, izkušnjah, medsebojnem poznavanju in intenziteti. Takšni porazi morajo biti za nas dodatna motivacija. Tudi v Beogradu nas čaka težka tekma, edini način, da napravimo korak naprej, pa je, da še naprej delamo.”

Tudi po gostovanju v Beogradu razpored ne bo pojenjal. V Ljubljano kot prvi v novi sezoni prihaja močni Joventut, eden od favoritov letošnje sezone evropskega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje