Ob 20:00 na SK 2: Dončić z Realom v vročih Atenah

Evroliga 24. Nov 201712:13 > 12:16
Turkish Airlines EuroLeague

Medtem ko se bodo njegovi reprezentančni kolegi v Stožicah potili na kvalifikacijskem obračunu proti Belorusiji, bo Luka Dončić nocoj z Realom v okviru 9. kroga Evrolige gostoval pri Panathinaikosu (ob 20:00 v živo na SK 2).

Panathinaikos bo proti Realu lovil četrto zaporedno zmago v Evroligi, medtem ko so Madridčani pred odhodom v Atene po nekoliko slabšem obdobju vpisali dve prepričljivi zmagi – v prvenstvu nad Betisom in v Evroligi proti Unicaji. “Panathinaikos je atletsko zelo močna ekipa, ki drži visok ritem. Malo igralcev ne meče za tri točke, zelo so nevarni, tako na zunanjih kot notranjih položajih,” opozarja trener Reala Pablo Laso.

Ker ima Real veliko težav s poškodbami pod košem, bi Panathinaikos to znal izkoristiti, v napadu pa bo igro znova vodil Nick Calathes, ki je Efesu nasul 29 točk in dodal deset podaj. Jasno je, da bo v igri Reala znova veliko odvisno od Luke Dončića, ki letos igra odlično in je v praktično vseh statističnih parametrih na vrhu ali blizu njega.

Ob obračunu v Atenah bo zanimivo še v Istanbulu in Malagi. Fenerbahče bo gostil Khimki (ob 18:45 v živo na SK 3), Unicaja pa CSKA (ob 20:45 v živo na SK 3).