Madridski triler: ko rekordi padajo eden za drugim (VIDEO)

Evroliga 6. Jan 20248:09 0 komentarjev

Obračun Real Madrida in Anadolu Efesa v 19. krogu evrolige bo za vedno zapisan v zgodovino evropske košarke. Španci so za zmago nad Turki (130:126) potrebovali kar štiri podaljške, na poti do tja pa so padli tudi številni mejniki.

Ekipi sta v dvoboj 19. kroga vstopili s povsem drugačnimi razpoloženji. Medtem ko so Turki predtem izgubili pet tekem zapored, pa so Španci kljub porazu na elclasicu proti Barceloni še vedno vodilna ekipa najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi.

A vse skupaj je bilo na parketu praktično nepomembno. Ko se je redni del tekme končal z 81:81, sta se ekipi pripravili na podaljšek. A verjetno ni nihče pričakoval, da bo za odločitev o končnem zmagovalcu potrebni kar štirje!

In to kljub temu, da je Efes v drugem vodil že z devetimi točkami naskoka, ter da je Walter Tavares tudi v tretjem domače rešil šele 5,3 sekund pred sireno. V četrtem pa so Madridčani vendarle prevladali in obračun dobili s 130:126.

Že samo trajanje tekme (štirje podaljški) je za evroligo rekordno, rekorden pa je tudi izkupiček točk. 130 jih na evroligaških parketih ni dosegla še nobena, prav tako dve ekipi skupaj še nista dosegli več točk (256).

Madridčani imajo tudi novega rekorderja med posamezniki, Džanan Musa se je ustavil pri 40 točkah. Zanimivo, kljub visokemu točkovnemu izkupičku so imeli košarkarji iz španske prestolnice le štiri košarkarje z dvomestnim številom točk – ob Musi še Maria Hezonjo (31 točk in 12 skokov), Facuna Campazza (25 točk in 11 asistenc) ter Walterja Tavaresa, ki je 20 točkam in 12 skokom dodal še štiri blokade.

Na drugi strani je imel Efes šest takšnih košarkarjev, med katerimi je bil najučinkovitejši Shane Larkin z 32 točkami, 9 asistencami in 6 skoki. Turek pa je novo rekordno znamko spisal po številu minut na parketu – letvica je zdaj postavljena pri 53 minutah in 11 sekundah. V 24-letni zgodovini evrolige še nihče ni igral več kot 50 minut.

Vrhunce nore tekme iz Madrida si poglejte v zgornjem videoposnetku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!