Zvezda znova ostala praznih rok, Real slavil proti Bayernu

Evroliga 15. Jan 202122:51 > 23:14
Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images
Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so na gostovanju v Španiji na tekmi 20. kroga Evrolige proti Valencii klonili z rezultatom 71:91. Košarkarji Reala pa so na gostovanju v Nemčiji po podaljšku z 81:76 premagali munchenski Bayern.

V Evroligi ima Crvena zvezda zdaj šest zmag in 13 porazov. Ekipa Valencie pa ima razmerje zmag in porazov 11-9.

Rdeče-beli iz Beograda so tekmo začeli zelo slabo, Valencia je na prelahek način prihajala do točk iz odprtih položajev in zato je bil rezultat hitro 19:7 v korist španske ekipe.

Edino dobro obdobje Zvezde je bilo ob koncu druge in začetku tretje četrtine – takrat je ekipa, ki jo vodi Dejan Radonjić bolje zaigrali v obrambi in žoge niso tako zlahka izgubljali.

Na začetku tretje četrtine se je Zvezda po trojki O’Bryanta približala na pet točk zaostanka (51:46), a je Valencia uspela zadeti iz dveh težkih poizkusov in po tem je igra rdeče-belih, predvsem obramba, povsem razpadla.

Zvezda je imela na koncu 16 izgubljenih žog.

Točkovno najboljši pri Crveni zvezdi je bil Johnny O’Bryant, ki je zabeležil 21 točk (10-18 iz igre). K temu je dodal še 3 skoke in 6 izgubljenih žog. Dvoštevilčen je bil zgolj še Quino Colom, ki je dosegel 11 točk (3-5 iz igre), k temu pa dodal še 2 skoka, podajo in 4 izgubljene žoge.

Pri Valencii je Nikola Kalinić dosegel 14 točk (5-7 iz igre v 27 minutah), 2 skoka in 7 podaj. Točkovno najboljši je bil Louis Labeyrie s 16 točkami (5-6 iz igre). Dvomestni so bili še Mike Tobey (13), Derrick Williams (12) in Joan Sastre (11).

Crvena zvezda bo v ponedeljek igrala zaostalo tekmo proti madridskemu Realu, Valencia pa bo tri dni kasneje gostovala pri Asvelu.

Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images
Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Real Madrid je na Bavarskem vseskozi vzdrževal prednost. Dvakrat so bili tudi pri +10, a so se izbranci Andree Trinchierija v finišu tekme vrnili s serijo trojk ter s trojko Vladimira Lučića malo več kot minuto pred koncem prvič po uvodnih 2:0 in 4:2 prišli do prednosti z 72:70.

Gabriel Deck je 22 sekund pred koncem kraljevemu klubu zagotovil podaljšek. V podaljšku so pri Realu z delnim izidom 7:0 zagotovo vendarle prevesili tehtnico na svojo stran ter na koncu prišli do zmage z 81:76.

Pri zmagovalcih je blestel Walter Tavares, ki je zbral 26 točk (11/14 za dve). K temu je dodal še 9 skokov. Gabriel Deck je dodal 12 točk, dvomesten z 10 točkami pa je bil tudi še Rudy Fernandez. Pri nemški ekipi je 18 točk zabeležil Jalen Reynolds, 14 jih je dodal Wade Baldwin, Vladimir Lučić pa 10.

Real je z razmerjem zmag in porazov 13-6 na tretjem mestu lestvice. V ponedeljek bodo igrali proti Crveni zvezdi. Bayern je na šestem mestu z 12 zmagami in osmimi porazi. Bavarci bodo 21. januarja v Milanu obiskali Olimpio.