Goran Dragić jim vliva dodatno samozavest in motivacijo

Košarka 18. Avg 202212:00 > 12:39
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski košarkarji so v sklopu priprav na evropsko prvenstvo sinoči v Stožicah zabeležili novo zmago in po podaljšku ugnali Srbijo s 97:92. Čeprav se tokrat ni naigral ima po mnenju Vlatka Čančarja zasluge za uspeh tudi kapetan Slovencev Goran Dragić.

V reprizi finala evropskega prvenstva izpred petih let sta se v povsem polni stožiški dvorani v središču pozornosti znašla NBA asa Luka Dončić in Bojan Jokić. Dvojec je več kot upravičil svoj zvezdniški sloves, saj je Ljubljančan tekmo končal pri 34 točkah, šestih skokih in devetih asistencah, medtem ko je dvakratni dobitnik nagrade za najkoristnejšega igralca severnoameriške lige ob 12 dobljenih žogah pod košem prispeval še 26 točk.

Tekma, bi sicer težko bila bolj napeta in izenačena, saj nobena ekipa ni vodila za več kot pet točk, za nameček pa postregla še z razburljivim podaljškom in zmago Slovenije s 97:92.

Vrhunci s tekme Slovenije – Srbija:

“Vsi vemo, kakšen igralec je Luka Dončić, tu ni treba izgubljati besed. Nemogoče ga je braniti, a tudi ostali moramo biti pripravljeni in ob njegovih asistencah dosegati več košev. Tokrat je to počel odlično, a nam met ni stekel. Imamo še veliko rezerve, zato upam, da bomo čez 17 dni pripravljeni,” je po tekmi poudaril krilni košarkar Slovenije Edo Murić.

Morajo verjeti vase in se boriti

Član ljubljanske Olimpije je v tem primeru kritiko namenil tudi sebi, saj mu met tokrat ni stekel. Dvoboj je ob le eni zadeti trojki iz kar sedmih poskusov končal pri šestih točkah, a obenem pred odhodom na evropsko prvenstvo izpostavil pomembnost igranja in dobivanja tekem, ko so te tako izenačene, kot sinočnja proti Srbiji in Turčiji minuli teden v Carigradu.

Edo Murić
Foto: Aleš Fevžer

“Garamo in garamo. Zaenkrat imamo srečo, upam, da bo tako ostalo. Ne glede na to, koliko podaljškov bomo igrali, se ne bomo predali do zadnje sekunde. Zagotovo pa je dobro dobivati tudi takšne tekme. Še toliko bolj, ker je v četrtfinalu, polfinalu težko pričakovati, da bomo zmagovali z dvajsetimi točkami razlike. Vesel sem, da nam to uspeva. Moramo verjeti vase in se boriti. Mislim, da bo takšnih tekem še kar nekaj. Po podaljških smo zmagali že dvakrat in upam, da bomo tudi tretjič,” je dejal Murić in priznal, da je bila tekma kljub prijateljskemu značaju vse prej kot to.

“Nekateri za favorite evropskega prvenstva postavljajo Srbe, nekateri Francoze in Grke, spet drugi nas. Takšne tekme niso nikoli prijateljske, čeprav menim, da se bodo takšni obračuni na prvenstvu odvili še bolj na nož. Kljub temu Srbom želim veliko sreče in upam, da se z njimi pomerimo v finalu,” je še povedal Murić.

Foto: Aleš Fevžer

Navijači poskrbeli za dodaten motiv

“Namesto v Carigradu je bil finale tokrat v Stožicah. A smo vedeli, da bodo Srbi v tekmo vstopili v agresivno,” pa je izenačen dvoboj komentiral njegov reprezentančni kolega Vlatko Čančar, navdušen predvsem nad navijaško kuliso, ki jo je pripravilo 12.000 gledalcev. “Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so prišli na tekmo in nas podpirali. Zagotovo je to predstavljalo dodaten motiv,” je pristavil 24-letni slovenski reprezentant.

Vlatko Čančar
Foto: Aleš Fevžer

Podpora s tribun je bila za Slovence še toliko bolj pomembna, saj so večji del tekme igrali brez Gorana Dragića. Slovenski kapetan je na parketu preživel le uvodnih pet minut in pol, nadaljevanje pa si ogledal z roba igrišča. “Zagotovo se to pozna. A vsaka minuta, ki jo odigra kot tudi njegova prisotnost na klopi nam vliva dodatno samozavest in motivacijo,” je zatrdil Čančar in nekaj besed spregovoril tudi o Jokiću, s katerim si pri Denver Nuggets delita slačilnico.

“Nimam veliko za povedati. Podobno kot Luka je tudi on enkraten fant tako na kot izven igrišča. Na igrišču sta bila tokrat dva MVP-ja,” je obema zvezdnikoma lige NBA na dušo popihal Primorec.

Komentari

Vaš komentar