Grki obrnili nov list in nekdanjemu kandidatu za slovensko klop pokazali vrata

Košarka 18. Sep 202317:59 > 18:06 0 komentarjev
Dimitrios Itoudis. Foto: Profimedia

Dimitris Itudis ni več selektor grške reprezentance, je danes sporočila tamkajšnja košarkarska zveza.

Itudis, ki je bil tudi v igri za trenersko mesto na klopi Slovenije, je Grčijo vodil na dveh velikih tekmovanjih, eurobasketu in mundialu, vendar se z njo ni proslavil.

Na evropskem prvenstvu lani v Nemčiji je Grčija zasedla peto mesto, na svetovnem prvenstvu letos v Aziji pa je izpadla po drugem delu.

Možnost odhoda na slovensko klop?

Grška košarkarska zveza je sporočila, da 53-letni Itudis zaradi obveznosti v Fenerbahčeju ne bo vodil Grčije naslednje poletje v kvalifikacijah za olimpijske igre, a morda se najde nekdo, ki bi mu pod nos pomolil ponudbo, ki bi ga zanimala. Pri tem bi moral Grk seveda dobiti potrditev kluba, da lahko hkrati opravlja funkcijo selektorja in trenerja kluba z Bosporja.

V slovenski reprezentanci bržčas priložnosti ne bo dobil, saj ima selektor Aleksander Sekulić podporo KZS in je prvi kandidat za vodenje moštva tudi prihodnje koledarsko leto.

Izbrano vrsto v prihodnjem letu čakajo kvalifikacije za nastop na EuroBasketu 2025 in julijske kvalifikacije za nastop na OI v Parizu. Potekale bodo v okviru štirih kvalifikacijskih turnirjev, v igri za organizacijo je tudi Ljubljana.