Presenetljiva odločitev Eve Pavlović: Ponudbe ni bilo mogoče zavrniti

Odbojka 18. Sep 202315:42 1 komentar
Eva Pavlović
Foto: Instagram/Eva Pavlović

Slovenska odbojkarica Eva Mori, zdaj Pavlović, bo kariero presenetljivo nadaljevala v Kazahstanu. Čeprav je vse kazalo, da bo kariero nadaljevala v Turčiji, je na njen naslov prišla ponudba, ki je ni bilo mogoče zavrniti.

Potem ko bo Lana Ščuka kariero nadaljevala v Vietnamu pri ekipi Geleximco Thai Binh, se v odbojkarsko neznano okolje podaja tudi Eva Pavlović, ki je v zadnji sezoni igrala v turški Sultanligi za turški PTT.

S turško ekipo se je dogovarjala za podaljšanje sodelovanja, a je na koncu zaradi nekaterih podrobnosti prišlo do zasuka in do dogovora ni prišlo. Sledila je ponudba iz Kazahstana, ki je, kot pravi Eva, ni bilo mogoče zavrniti. Enoletno pogodbo je podpisala z ekipo Kuanysh, kjer je že začela s treningi.

“Nisem vedela, kaj naj pričakujem, a ko sem prišla v Kazahstan, moram reči, da sem bila res pozitivno presenečena, kako je klub organiziran in kakšne pogoje imamo. Za ligo težko kaj rečem, kakšna je, vem, da imamo drugačen sistem tekmovanja, kot sem ga bila do zdaj navajena. Ker je res ogromna država, se vsak mesec odigra en turnir, kjer v desetih dneh odigraš osem tekem,” nam je sporočila odlična slovenska organizatorica igre, ki jo oktobra čaka pokalno tekmovanje, novembra superpokal, decembra pa se začne še ligaško tekmovanje, ki traja do meseca marca.

O ciljih ekipe za zdaj še ne more govorit govoriti, saj se še čaka na dve igralki, ki sta trenutno v reprezentanci. “Glede na sestavljeno ekipo, pa lahko rečem, da imamo kakovost, da se osvojijo vse trofeje v sezoni,” je še povedala Eva.

Poleg slovenske odbojkarice ima trenutno status tujke v ekipi še Rusinja Anastazija Bavikina in Ukrajinka Julija Dimar.