Številko v novem klubu izbral s pogledom proti nebu

Košarka 1. Feb 20239:14
Rui Hačimura v novi preobleki; FOTO: Guliverimage

Mineva skoraj natančno tri leta od tragične helikopterske nesreče Kobeja Bryanta, v kateri je legendarni igralec franšize LA Lakers izgubil življenje. Njegov duh bo vedno ostal v klubu, kar dokazuje tudi gesta novega člana jezernikov.

Lakers so prvo kupčijo pred iztekom prestopnega roka (9. februarja) uredili z Washingtonom, od koder je prišel Rui Hačimura.

Japonskemu reprezentantu je klub ob snidenju ponudil več različnih številk, ki jih lahko nosi na hrbtu, njegov izbor je osupnil. Jeanie Buss, zadolžena za logistiko pri ekipi Lakers, je v pogovoru z analitikom Stephenom A. Smithom pojasnila: “Našega novega igralca sem vprašala, če se je že odločil za številko, pa mi je odvrnil, da bo njegova 28-tica. Dvojka zaradi tega, ker jo je nosila Gianna Bryant (op. a.: hčerka Bryanta) in osmica zaradi Kobeja. Ko sem to slišala, sem si rekla: poba bo uspel, ker je s srcem pri stvari.”

Pomoč za končnico

Hačimura je pri Wizards nosil številko 8, pri jezernikih pa je ta zasedena, saj so jo zaradi Bryanta upokojili in obesili pod strop po njegovi zadnji sezoni 2015-16.

Japonec je v mestu angelov vsaj za zdaj navdušil. Na zadnjih treh tekmah je v povprečju zbiral 11,3 točke, 4,7 skoka in po eno asistenco, sinoči pa ob zmagi proti NY Knicks dodal celo 19 točk ter 9 skokov. Lakers trenutno z bilanco 24-28 sicer niso na mestih za preboj v končnico.

Spopad z Dončićem

Hačimura je stalni japonski reprezentant. Na letošnjem SP, ki ga med 25. avgustom in 10. septembrom gostijo tri azijske države, bo v skupinskem delu igral tudi proti Sloveniji. Filipini, Indonezija in Japonska so si po komercialnem ključu in pravilih FIBE kot gostiteljice praznika košarke namreč lahko izbrale, koga bi imele v skupini in v deželi vzhajajočega sonca so po signalu, da bo Luka Dončić tudi tokrat zraven, zaželeli slovenske izbrane vrste. Tekme bo gostilo mesto Okinava.

Komentari

Vaš komentar