Hrvati brez selektorja: Spodletelo mi je

Damir Mulaomerović. Foto: MaPa

Po porazu poti Finski (94:86) v osmini finala evropskega košarkarskega prvenstva v Berlinu je Damir Mulaomerović naznanil slovo od hrvaškega selektorskega stola.

Medtem ko se na Hrvaškem navdušenje po zmagoslavju vaterpolistov na evropskem prvenstvu še ni poleglo, je za novo veliko razočaranje poskrbela košarkarska reprezentanca. Ta že tretji zaporedni EuroBasket končuje v  osmini finala. Tokrat je bila za naše sosede usodna Finska (94:86), ki na krilih uspešnih kvalifikacij za SP 2023 navdušuje tudi na evropskem prvenstvu. S kar 43 točkami je Hrvaško pokopal izjemni Lauri Markkanen.

“Težko mi je. Spodletelo mi je,” je nekaj minut po porazu dejal hrvaški selektor Damir Mulaomerović. Pravzaprav – bivši selektor. “Z vodstvom zveze smo bili dogovorjeni za sodelovanje do konca tega prvenstva. Sam sem dejal, da se bom umaknil, če nam ne bo uspelo. To je zdaj moja odgovornost. Čas je za nekoga z novo energijo,” je dejal Mulaomerović. Z njim se od reprezentance po vsej verjetnosti poslavljata tudi Bojan Bogdanović in Krunoslav Simon.

Mulaomerović, ki je zavrnil namige o hrvaških kalkulacijah v skupinskem delu, se vrača na klubsko sceno, kjer ga čaka delo z zagrebško Cedevito, v katero iz Olimpije oziroma Ilirije prihaja mladi slovenski reprezentant Saša Ciani.

Kaj pa Slovenija?

“Slovenijo vidim v finalu EuroBasketa. S takšnim Dončićem ima odprto pot,” je o možnostih sosedov dejal Mulaomerovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!