Jokić ne more, Luka lahko: Dončićeva pripadnost navdušuje Balkan

Košarka 29. Jul 20237:50 1 komentar
Razpored Slovenija Dončić
Luka Dončić. Foto: FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca je včeraj znova dočakala prihod svojega kronskega dragulja. Luka Dončić je zaključil s poletnim odmorom, med katerim je zelo opazno pridno delal na telesni pripravljenosti, in se priključil varovancem Aleksandra Sekulića v pripravah na letošnje svetovno prvenstvo. Njegova pripadnost Sloveniji navdušuje tudi onkraj naših meja, še posebej v Srbiji, kjer se pred 'mondobasketom' ukvarjajo s celo kopico odpovedi, katerih skupni imenovalec je Nikola Jokić.

“Vedno bom branil barve svoje države. Ko bom zdrav, bom igral. Že prihodnje leto na svetovnem prvenstvu,” je po lanskem izpadu v četrtfinalu Eurobasketa proti Poljski obljubil slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

In svojo obljubo je košarkar Dallas Mavercks držal, 24-letnik se je včeraj pridružil naši izbrani vrsti v pripravah na svetovno prvenstvo, njegovo pripadnost pa poleg Slovencev najbolj cenijo tisti, ki se te dni ukvarjajo z vse daljšim in daljšim seznamom košarkarjev, ki letos ne bodo zastopali svoje države na zboru najboljših reprezentanc sveta.

Luka z vsem srcem igra za reprezentanco

Prihod Luke Dončića v pripravljalni tabor slovenske izbrane vrste je tako velika tema predvsem v srbskih športnih medijih. Slednji se v teh dneh po dolgem in po čez ukvarjajo z reprezentančno košarico Nikole Jokića, saj je prvak lige NBA odpovedal nastop na svetovnem prvenstvu. Poleg Jokića na prvenstvu ne bo niti Nikole Kalinića, manjkala bosta tudi Vladimir Lučić in Vasilije Micić, poškodovan je član Oklahome Aleksej Pokuševski,

“Luka je vedno tu – Slovenci začeli s pripravami na svetovno prvenstvo,” se tako glasi eden izmed naslovov kolegov iz srbskega Sportkluba. “On igra z vsem srcem za reprezentanco, Dončić na priprave še nikoli ni prišel v boljšem stanju,” so v naslov zapisali pri Telegrafu in v članku večkrat dodali, da član Dallasa nastopa za reprezentanco nikoli ni postavljal pod vprašaj.

“Luka Dončić ni požrl svojih besed, ki jih je dal po porazu na Eurobasketu,” so med drugim poudarili pri Mondu, medij Republika pa v članku, kjer Dončićev prihod ves čas primerjajo z Jokićevo košarico, piše takole: “Ne moti ga dolga NBA sezona, ki jo je sicer, roko na srce, zaključil precej pred Nikolo Jokićem, a se odločil, da zaigra za svoj narod, zastavo in državo!”

Srbski mediji so v teh dneh (pre)polni primerjav med različnima odločitvama Luke Dončića in Nikole Jokića.

Jokić ne more, Luka lahko

Tudi mediji v Bosni in Hercegovini so Dončićev prihod v reprezentanco povezali z odpovedjo sodelovanja v izbrani vrsti Srbije Nikole Jokića. “Jokić ne more, Luka lahko: Dončić izpolnil obljubo po porazu na Eurobasketu, njegove besede odzvanjajo tudi v Srbiji,” so zapisali pri portalu sport.ba.

Še najmanj se v regiji z Dončićevo pripadnostjo slovenskemu grbu ukvarjajo na Hrvaškem. Tam košarka te dni pač ni športna tema številka ena, našim južnim sosedom se namreč ni uspelo uvrstiti na letošnje svetovno prvenstvo.

Slovenijo prva pripravljalna tekma z Luko Dončićem čaka v sredo, 2. avgusta, ko bodo v Telemachovem spektaklu v Stožicah gostovali Grki. Vse pripravljalne tekme naše izbrane vrste si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu!

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje