Lindsey Vonn plačuje ceno vrhunske kariere

Alpsko smučanje 28. Jul 202316:25 1 komentar
Lindsey Vonn
Foto: Profimedia

Čeprav so od zaključka njene kariere minila že več kot štiri leta, pa ameriška šampionka Lindsey Vonn še naprej čuti posledice vrhunskega smučanja. Nedavno se je oglasila na družbenem omrežju Instagram in sporočila, da je za njo nova operacija kolena.

Zadnja leta izjemno uspešne smučarske kariere Lindsey Vonn, v kateri je dvakrat postala svetovna in enkrat olimpijska prvakinja, so bila zaznamovana s številnimi poškodbami. Največkrat so trpela njena kolena, ceno velikih uspehov na športni poti pa 38-letna Američanka odplačuje tudi po njenem zaključku.

V teh dneh se je na Instagramu oglasila z novo objavo, v kateri je več kot dvema milijonoma sledilcem sporočila, da je prestala novo operacijo kolena. “Soočam se z veliko škode še iz moje smučarske kariere, z bolečino pa se borim najbolje, kar lahko. Ta operacija je velik korak na dolgi rok. Pred nami je še veliko dela, zelo verjetno še en poseg, toda upam, da mi bo že tale vsaj malce pomagala,” je zapisala Vonn in dodala fotografije ter posnetke iz bolnišnice.

“Operacija je bila uspešna. Najprej pa bi se rada vsem zahvalila za podporo, ki mi pomeni ogromno. Kljub vsem tem posegom pa nimam nobenih obžalovanj. Smučanje sem oboževala in nikoli se ne bom pritoževala za stvari, ki so se mi zgodile. Še vedno se držim svojega mota: ko pademo, se poberemo,” je dodala Američanka, pozabila pa ni niti na zahvalo zdravniku, ki je opravil operacijo. “S kolenom igrava dolgo partijo šaha in doktor Hackett mi pomaga na poti do zmage.”

Kariera osemkratne dobitnice malega kristalnega globusa v smuku in štirikratne skupne zmagovalke svetovnega pokala je neločljivo povezana tudi s Slovenkami. Njena velika tekmica je bila Tina Maze, ob zmagi Korošice na svetovnem prvenstvu 2013 v Schladmingu v superveleslalomu pa je Vonn padla in si grdo poškodovala koleno. V zaključku kariere pa je bitke bila tudi z Ilko Štuhec, ob drugem naslovu svetovne prvakinje Mariborčanke v Areju 2019 pa je Vonn s tretjim mestom postavila smuči v kot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje