Kariero sklenil eden najbolj unikatnih košarkarjev v zgodovini

Košarka 2. Apr 202419:38 0 komentarjev
Rajon Rondo
Foto: imago/Newspix via Guliver

Dvakratni prvak severnoameriške lige NBA Rajon Rondo je v torek uradno sklenil športno pot, je 38-letni Američan dejal v oddaji All the Smoke. Rondo je naslov prvaka osvojil z Boston Celtics in Los Angeles Lakers.

V ligi NBA je igral 16 sezon. Pri Bostonu je kot eden najboljših organizatorjev igre preživel devet let in v sezoni 2007/08 osvojil šampionski prstan. Kasneje je v vlogi rezervista naslov osvojil še z Jezerniki v koronski sezoni 2019/20 v mehurčku na Floridi.

V dolgoletni karieri na najvišji ravni je v NBA igral še za Dallas Mavericks, Sacramento Kings, Chicago Bulls, New Orleans Pelicans, Atlanta Hawks, Los Angeles Clippers in Cleveland Cavaliers. V dresu Konjenikov iz Clevelanda je pred skoraj natanko dvema letoma odigral tudi svojo zadnjo tekmo.

Teh se je v 16 sezonah nabralo 957. V povprečju je Rondo v karieri dosegel 9,8 točke in 7,9 podaje na tekmo. Na tekmi vseh zvezd je nastopil štirikrat, na večni lestvici po številu podaj v NBA pa je 15. V treh sezonah je bil tudi najboljši podajalec lige.

35 najlepših akcij v karieri Rajona Ronda:

Rondo je slovel kot zelo unikaten košarkar. Kljub temu, da je meril za svoj šport podpovprečnih 185 centimetrov, bil precej svojeglav in skoraj brez meta z razdalje, je ustvaril izjemno kariero. Prav tako je bil sposoben “pošastnih” trojnih dvojčkov. Tako je denimo v sezoni 2011/12 proti New Yorku vpisal neverjetnih 18 točk, 17 skokov in kar 20 asistenc.

Nič čudnega, ko pa je šlo za tekmo na državni televiziji. Še ena od njegovih posebnosti je bila namreč ta, da je običajno igro dvignil na precej višjo raven, ko si je lahko tekmo ogledalo večje število gledalcev. Leta 2017 se je v zgodovino zapisal tudi kot sedmi igralec lige NBA, ki je na eni tekmi podelil vsaj 25 asistenc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!