Kdo jih bo pa zdaj premagal? Joel Embiid postal Francoz

Košarka 13. Jul 202211:50 1 komentar
Joel Embiid Foto: AP Photo/Matt Slocum

Kamerunski košarkar Joel Embiid, ki igra na položaju centra za Philadelphia 76ers v severnoameriški ligi NBA, je dobil francosko državljanstvo. S tem si je odprl vrata za nastop v francoski reprezentanci že pred začetkom olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, poroča bebasket.fr.

Osemindvajsetletni Embiid je od debija v ligi NBA leta 2014 eden najboljših košarkarjev na svetu. Celotno kariero je preživel v dresu Philadelphie, kjer v povprečju dosega 26 točk in 11 skokov na tekmo.

Dva metra in 13 centimetrov visoki center je bil lansko sezono s povprečjem 30,6 točke na tekmo najboljši strelec rednega dela, a so ga v končnici pestile poškodbe, Philadelphio pa je v konferenčnem polfinalu izločil Miami.

Francozi v preteklosti proti naturalizaciji Embiida

Embiid se je leta 2016 že obrnil na Francosko košarkarsko zvezo (FFBB) z namenom, da bi nastopil na OI leta 2016 v Riu de Janeiru, vendar se s tem niso strinjali drugi francoski reprezentanti. Francija je na lanskih OI Tokio 2020 osvojila drugo mesto, potem ko je v polfinalu za točko premagala Slovenijo.

Že konec junija pa je direktor francoske reprezentance Boris Diaw, tudi nekdanji igralec lige NBA, sporočil, da naturalizacija Embiidu sicer še ne bo zagotovila neposrednega vpoklica v reprezentanco.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje