Klemen Prepelič na prisilnem počitku

Evroliga 21. Mar 202312:52
Klemen Prepelič. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko se je prah okrog domnevnega spora Klemna Prepeliča s trenerjem Valencie, kar je sam ostro zavrnil, polegel, je slovenski košarkarski reprezentant staknil neugodno poškodbo.

Ob koncu tedna se je Klemen Prepelič vrnil na parket in k zmagi Valencie v ligi ACB nad Granado prispeval tri točke. Zadeti prosti met pa je bil zadnji koš za lep čas. Kot vse kaže, vsaj za štiri tedne. Toliko časa naj bi bil odstoten s parketov. Pregled z magnetno resonanco je namreč potrdil natrgano mišico leve noge.

Pred tem je 30-letni slovenski reprezentant v sporočilu za javnost odločno zavrnil španske namige o sporu s trenerjem kluba. in suspenzu “Valencia je moj dom zadnja tri leta in tu se počutim dobro. Rad imam klub, navijače in ljudi, s katerimi delam. Zato bom svoje delo še naprej opravljal maksimalno profesionalno,” je med drugim dejal Prepelič.

S sezono sicer nikakor ne more biti zadovoljen. V vseh tekmovanjih v povprečju dosega 6,7 točke in 3 asistence v slabih 18 minutah igre. Valencia se ob tem v obeh tekmovanjih krčevito bori za preboj v končnico. V evroligi zaseda deseto mesto in je pod pragom napredovanja, v španski ligi pa je osma in bi za las ujela četrtfinale.