Klemen Prepelič uradno član turškega velikana

Košarka 7. Dec 202319:36 1 komentar
Klemen Prepelič. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Klemen Prepelič, ki se je v sredo po zgolj dobrem mesecu sodelovanja razšel s Cedevito Olimpijo, že ima nov klub. Pridružil se je turškemu velikanu Galatasarayju.

Takoj, ko je 31-letni Bistričan razdrl pogodbo z zmaji, je bilo več ali manj jasno, da je to storil zaradi nove priložnosti. Našel jo je v Turčiji. Z Galatasarayjem je podpisal do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja za 2024/25.

Sredin poraz svojega nekdanjega moštva si je še ogledal v živo v dvorani, dan pozneje je že sledila uradna potrditev. Carigrajski velikan sicer ne bo njegova prva izkušnja s turško košarko, saj je bil v sezoni 2013/14 že član Banvita.

V državnem prvenstvu je Galatasaray na skromnem 11. mestu lestvice (4-6), medtem ko je v ligi prvakov v boju za napredovanje iz skupinskega dela (1-3). Turki so brez dvoma potrebovali okrepitev in jo našli v izkušenem slovenskem strelcu.

Za Cedevito Olimpijo je na 12 tekmah v ligi ABA in evropskem pokalu v povprečju vpisal 15,3 točke in 8,3 asistence v 28 minutah igre. Iz igre je sicer zadel le 35,3 odstotka metov, od tega je za tri točke metal 28,4 %.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje