Klemen Prepelič že odigral zadnjo tekmo za zmaje

Eurocup 6. Dec 202312:30 0 komentarjev
Klemen Prepelič
Foto: Grega Valančič

Kar smo namignili že včeraj, so danes potrdili tudi pri Cedeviti Olimpiji. "Po malo več kot mesecu dni člansko zasedbo Cedevite Olimpije zapušča slovenski reprezentant Klemen Prepelič," so zapisali v Stožicah.

Klemen Prepelič danes ne bo v kadru za tekmo desetega kroga EuroCupa, ko bo v Stožicah gostoval Hapoel. Njegovo tretje ljubljansko poglavje je namreč tudi uradno končano.

Član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 se je v Ljubljano preselil konec oktobra in z ljubljanskim klubom podpisal dvomesečno pogodbo, ki pa je zmaji po izgubi vseh možnosti za resen rezultat v EuroCupu ne bodo podaljšali. Ob tem ni skrivnost, da Prepeliča znova vleče v tujino. Še več, portal Eurohoops že poroča, da naj bi Bistričan že dosegel dogovor z Galatasarayem in da je uradna naznanitev odhoda v Turčijo le še vprašanje časa. Klub iz Istanbula, ki je bil od ustanovitve leta 1911 šestnajstkrat prvak Turčije (nazadnje 2013), po desetih tekmah državnega prvenstva zaseda 12. mesto v 16-članski superligi (4-6), v ligi prvakov pod okriljem Fibe pa je v štirih nastopih dosegel eno zmago.

Izkušeni 31-letni slovenski reprezentant je takoj po prihodu sicer pokazal, da je lahko velika dodana vrednost ekipi. V evropskem pokalu je na šestih tekmah v povprečju dosegal 16,2 točki, 8,7 asistenc in 2,7 skoka na tekmo, v ligi ABA pa je na parket prav tako stopil na šestih tekmah in v povprečju dosegal 14,2 točki, 8,2 asistenci in 1,8 skoka na tekmo.

V tem obdobju je bil Prepelič najboljši asistenc evropskega pokala in regionalne lige, Cedevita Olimpija pa je v regionalnem tekmovanju zabeležila pet zmag, v Evropi pa je na vseh šestih tekmah ostala brez zmage.

Da Prepelič v Ljubljani ne bo dočakal novega leta, je bilo mogoče slutiti že po nedavnem pogovoru z direktorjem kluba Davorjem Užbincem. “Seveda bi ga želeli zadržati, saj je ekipi dal kakovost. Prevzel je vodstveno vlogo in vnesel pozitivno energijo. Vemo pa, kakšna so njegova pričakovanja. Evroliga ali višja pogodba. A če zdaj ne najdemo skupnega jezika, pa v vsakem primeru Klemna v naših vrstah vidimo v prihodnji sezoni. Takrat bi poskušali že na začetku sezone sestaviti kakovostno ekipo, “ nam je dejal direktor Cedevite Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!