Slovo Klemna Prepeliča, a le do poletja?

Košarka 5. Dec 202310:21 0 komentarjev
Klemen Prepelič. Foto: Aleš Fevžer

Le še osem tekem je ostalo do izteka pogodbe med Klemnom Prepeličem in Cedevito Olimpijo. Kako blizu je za slovenskega reprezentanta in državne prvake 31. december?

Medtem ko so pri Cedeviti Olimpijo Zorana Dragića zavestno potisnili na stranski tir, pa so v Stožicah v košarkarsko življenje vrnili njegovega reprezentančnega soigralca Klemna Prepeliča. Bistričan je pred 43 dnevi sprejel ponudbo državnih prvakov, a se pogodbeno obvezal le do konca koledarskega leta. Ob naznanitvi dogovora v klubu sicer niso skrivali, da si želijo sodelovanje nato podaljšati do konca sezone, a so v isti sapi priznavali višino finančne ovire ter košarkarjevo spogledovanje z evroligaškim okoljem.

In kakšen je položaj dobre tri tedne pred iztekom pogodbe? ”Seveda bi ga želeli zadržati, saj je ekipi dal kakovost. Prevzel je vodstveno vlogo in vnesel pozitivno energijo. Vemo pa, kakšna so njegova pričakovanja. Evroliga ali višja pogodba. Ne vem, ali bomo na to lahko odgovorili,” odgovarja direktor kluba Davor Užbinec.

Prepelič je v svojem tretjem ljubljanskem poglavju navdušil z novo igralsko dimenzijo. Ob težavah Cedevite Olimpije z organizatorji igre se je postavil v vlogo izkušenega dirigenta, ki zna v akcije vključevati soigralce ali pa sam pogledati proti košu. Njegova statistika je zavidljiva. Res pa je, da mu, z izjemo odmevnih jadranskih skalpov Partizana in Budućnosti, ni uspelo obrniti rezultatske krivulje. Ta je predvsem v EuroCupu porazna. Zmaji so namreč po devetih krogih še brez zmage.

Medtem ko se v Stožicah razglablja tudi o trenerskem vprašanju, pa direktor Užbinec namiguje na poletno kadrovanje. Tudi z mislijo na Prepeliča. ”Ne vem, kakšen bo naš tokratni dogovor. V vsakem primeru pa Klemna v naših vrstah vidimo v prihodnji sezoni. Takrat bi poskušali že na začetku sezone sestaviti kakovostno ekipo,” je na možnost obuditve sodelovanja z 31-letni reprezentantom  nakazal prvi operativec Cedevite Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!