Koliko morate odšteti, da si Dončićeve vragolije ogledate iz prvih vrst?

Košarka 27. Jan 202417:00
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić blesti tudi v letošnji sezoni. Je en največjih "produktov" lige NBA, ki si ga navijači v akciji želijo videti z lastnimi očmi. Ponoči je v Atlanti nasul neverjetnih 73 točk in Dallasu pomagal do pomembne zmage. Koliko pa bi morali odšteti, da bi si tekmo v Dallasu ogledali iz prvih vrst?

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa v Atlanti dosegel kar 73 točk. Prav Hawksi so ga leta 2018 izbrali na naboru, nato pa poslali v Dallas v zameno za Traeja Younga.

Atlanta v Dallasu gostuje 6. aprila. Če bi si želeli to tekmo ogledati iz prvih vrst, bi morali odšteti precej. Najcenejša vstopnica ob parketu dvorane American Airlines Center, ki je še na voljo, stane 869 dolarjev. Sedeli bi v tretji vrsti povsem ob igrišču za enim izmed košev. Eno vrsto bližje igrišču cena eksponentno poskoči. Znaša kar 2390 dolarjev, glede na spletno stran Seatgeek.com.

Foto: Seatgeek

Najcenejše vstopnice za tekmo Atlante v Dallasu sicer stanejo zgolj 42 dolarjev. Še bolj poceni pa so nekateri drugi obračuni v American Airlines Centru.

Dallas na primer naslednja domača tekma čaka proti Sacramentu. Gostovanje Kraljev v Teksasu je bolj dostopno. Za karto v tretji vrsti bi odšteli 546 dolarjev. V noči na 30. januar bo v Teksasu gostoval še Orlando. Zanimivost tekme proti Magic je, da si lahko gledalci ogledajo obračun že za 13 dolarjev. Za to ceno navijač sicer sedi precej daleč od dogajanja pod obročema.

American Airlines Center
American Airlines Center. Foto: Profimedia

Cene vstopnic sovpadajo z uspešnostjo ekipe in zvezdniškim potencialom moštva. Pred prihodom Luke Dončića v Dallas so Mavericksi ponujali najcenejše vstopnice v ligi, saj se ekipa kar nekaj sezon ni uspela prebiti v končnico. Gledalci so lahko v prvih vrstah sedeli že za 200 dolarjev. Ko je na NBA parkete stopil slovenski reprezentant, pa so se cene v American Airlines Centru vrtoglavo povzdignile. Najdražje karte zdaj stanejo tudi 8000 dolarjev.

Veliki trgi upravičujejo svoj sloves

Dallasove vstopnice so sicer enajste najdražje v ligi NBA. Prvih pet mest je pričakovanih, zasedajo jih veliki trgi v ligi NBA. V povprečju so najdražje vstopnice v San Franciscu. Za ogled tekme Golden Stata morajo gledalci v povprečju odšteti 611 dolarjev. Sledi Los Angeles (518 dolarjev), New York (346 dolarjev), Boston (303 dolarji) in Brooklyn (283 dolarjev).

Pred Dallasom so še Chicago, Phoenix, Philadelphia, LA Clippers in Milwaukee. Povprečna vstopnica v American Airlines Centru stane 249 dolarjev. Najcenejše tekme si lahko ogledajo navijači v Indianapolisu, kjer povprečna cena karte znaša 138 dolarjev.