Po nori predstavi sledilo presenečenje (VIDEO)

Košarka 27. Jan 202411:04 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić Foto: AP Photo/Mike Stewart

V noči na soboto po evropskem času se je v ligi NBA zgodilo nekaj, kar se ne bo nikoli pozabilo. Luka Dončić je pri zmagi Dallasa s 148:143 dosegel neverjetnih 73 točk in se vpisal med nesmrtne.

Za Luko Dončićem je bil težek začetek tedna. Dallas je izgubil z Bostonom in Phoenixom, veliko pozornosti je bil deležen tudi njegov zaplet z navijačem Sonc, ki ga je zaradi kritik na njegov račun med tekmo poslal iz dvorane. Dončić je priznal, da je bil zaradi slabše igre in poškodbe gležnja slabe volje in dodal, da tega navijaču, ki je plačal vstopnico, ne bi smel storiti, a zgodilo se je, kar se je, Luka pa ne bi bil Luka, če se po težkem tednu ne bi pobral in vsem, ki so morda vsaj malce podvomili vanj, nemudoma zaprl usta.

Proti Atlanti je poskrbel za eno najboljših individualnih predstav v zgodovini lige NBA. Sokolom je nasul kar 73 točk, kar pomeni, da sta na večni lestvici pred njim le še Wilt Chamberlain in Kobe Bryant, ki se je smrtno ponesrečil pred štirimi leti.

“Bil je vroč. Poskušali smo vse, skušali smo ga omejiti, speljati v slepo ulico, a nam ni uspelo,” se je Dončiću čudil zvezdnik Atlante Trae Young.

Enako velja tudi za soigralca Josha Greena. “Nikoli nisem še videl česa podobnega,” je dejal Green, Grant Williams pa je 24-letnemu Ljubljančanu čestital za zgodovinski dosežek in se mu zahvalil, da je lahko bil tega čarobnega večera, ki bo še dolgo odmeval v ligi NBA.

Soigralci so ga zalili z vodo

Dončić je za 73 točk porabil le 33 metov in postal prvič košarkar v zgodovini, ki je presegel mejo 70 točk s tako visokim odstotkom meta igre (25/33). Dodal je še 10 skokov in sedem asistenc. Če bi bili soigralci bolj natančni, bi slovenski as vknjižil tudi trojnega dvojčka, a vse skupaj prav nič ne zmanjšuje dosežka, ki ga bo težko ponoviti.

Po opravljenih medijskih obveznostih na igrišču je Dončić utrujeno odšel v slačilnico, kjer ga je čakalo presenečenje. Soigralci so ga zalili z vodo in mu zaploskali. Težko je reči, da mu je vse skupaj godilo, vseeno pa je hladno prho Dončić sprejel z nasmehom, po prejetih čestitkah z vseh strani pa mu je trener ekipe Jason Kidd izročil tudi žogo, ki je v noči na soboto trgala mrežico Atlante.

Znan datum prestavljene tekme

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v petek objavilo termina prestavljenih tekem moštva Golden State Warriors, ki sta bili preloženi prejšnji teden po nenadni smrti pomočnika trenerja bojevnikov Dejana Milojevića. Tekmo Golden Stata, ki je bila načrtovana 17. januarja v Utahu, bodo po novem odigrali 15. februarja. To bo tretja tekma Warriors v štirih večerih po tekmah 12. februarja v Utahu in 14. februarja doma proti Los Angeles Clippers.

Tekmo Dallas Mavericks pri Golden Statu, ki je bila na sporedu 19. januarja, so prestavili na 2. april. Tekmo Warriors v Dallasu, ki pa je bila sprva načrtovana 2. aprila, so zdaj prestavili na 5. april. Posledično je bila tekma Atlanta Hawks proti Dallasu, ki je bila načrtovana za 5. april, prestavljena en večer prej na 4. april. Dončiću in druščini se tako obetajo naporni štirje dnevi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!