Žreb Basket 4 Kids prinesel dva polfinalna derbija!

Košarka ostalo 9. Apr 201910:49 > 11:07
Gašper Papež

Druga sezona košarkarskega projekta Basket 4 Kids gre počasi h koncu, veliki zaključek tekmovanja pa Sportklub pripravlja v nedeljo v Kranju. Erazem Lorbek je izžrebal oba polfinalna para, za vstop v finale se bosta najprej pomerili moštvi Sežane in Slovana, potem pa Kranja in KŠ Sani Bečirović.

Žreb parov smo pripravili v živo v prostorih Grosabasketa, kjer smo skupaj z ambasadorjem Erazmom Lorbkom in predstavniki klubov dobili oba polfinalna para temkovanja.

V nedeljo, 14. 4. 2019 se bo v kranjski dvorani Planina odvil slovenski zaključni turnir druge sezone projekta Basket 4 Kids, kjer bomo dobili ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na velikem finalu v Sežani, kamor se bo uvrstilo le osem najboljših ekip sezone iz držav nekdanje skupne države Jugoslavije (Srbija, Črna gora, Makedonija, Hrvaška, Bosna, Slovenija).

Ambasador projekta Erazem Lorbek je pozdravil napredek in nivo igre: “Najprej bi rad čestital ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Presenetilo me je število košarkarjev na teh turnirjih. Talent je jasno viden in za prihodnost se nam ni treba bati.”

Sportklub Slovenija

V Kranju se bodo konec tedna za zmago udarile štiri ekipe: Triglav Kranj, KK Slovan, KŠ Sani Bečirović in KK Sežana.

V prvem polfinalu si bosta stali nasproti ekipi Slovana in Sežane, v drugem pa Triglav Kranj in KŠ Sani Bečirović.

Franci Podlipnik, direktor kluba Triglav Kranj:“Najprej hvala organizatorju za povabilo. Lani sem si ogledal veliki finale tega projekta v Beogradu. Imamo dobro generacijo in odličen mladinski pogon v katerem je 500 otrok. Glede na to, da imamo dobro generacijo, mislim, da nismo presenetili z uvrstitvijo na zaključni turnir, kjer kot organizatorji prav tako pričakujemo dober rezultat.”

Marko Markovič, trener mladinskih selekcij Slovana: ” Še enkrat čestitke vsem štirim udeležencem za preboj na turnir. To je dobra popotnica, da se fantje poleg drugih tekmovanj spoznajo tudi na tej ravni. Pozdravljam takšna tekmovanja, saj tako fantje, ki so na začetku, vzljubijo košarko. Upamo na srečo, nič poškodb in naj zmaga najboljši.”

Marko Likar, športni direktor Sežane: “Cilj projekta je res velik. Že drugo leto vidimo, da vzbuja veliko pozornosti v celi nekdanji Jugoslaviji in mi smo navdušeni, da lahko organiziramo končni turnir za vse države v Sežani. To so lepe izkušnje, ko lahko fantje igrajo z ekipami iz drugih regij in mislim, da bo to vsem ostalo v spominu za celo življenje.”

Ekipe se bodo pomerile v standardnem formatu Final 4 turnirjev, najprej bodo gledalci, obiskovalci, starši in otroci spremljali dva polfinalna obračuna, kasneje pa še tekmo za 3. mesto in veliki finale.

V našo družbo vabimo vse ljubitelje košarke, vstop za otroški športni praznik je prost! Turnir se prične ob 10:30!

Za animacijo in glavne nagrade košarkarskega spektakla v Kranju bosta poskrbela Telemach in Grosbasket. Turnir bomo pripravili tudi v TV produkciji, posnetke dogajanja pa bomo v dneh po turnirju predvajali tudi na programih Sportkluba. Turnir bosta spremljala tudi košarkarska komentatorja, mladeniči pa bodo ob parketu po tekmah skupaj s svojimi trenerji dali izjave. 

Da bo dogodek tekoče potekal, bomo v času med tekmami za vse otroke pripravili tudi spretnosti poligon in tekmovanje v metanju trojk

Več o sezoni projetka Basket 4 Kids: