Košarkar vodilne ekipe se je nenadoma zgrudil (VIDEO)

Košarka 7. Mar 202410:20 0 komentarjev
Bismac Biyombo se je zgrudil
Foto: zajem zaslona

Med tekmo lige NBA se je onesvestil član Oklahoma City Thunder Bismack Biyombo, ki pa ni bil v življenjski nevarnosti.

Do nesrečne situacije je prišlo ob zmagi Oklahome proti Portland Trail Blazers. Med minuto odmora sredi prve četrtine je 203 centimetre visoki center nenadoma začel stopicati nazaj in nato zgrmel na hrbet. Obkrožen je bil s soigralci in osebjem, ki so mu takoj priskočili na pomoč.

Po nekaj trenutkih se je Biyombo vrnil k zavesti, po pregledu zdravniške službe pa na srečo iz dvorane odkorakal brez pomoči. Moštvo je sporočilo, da po temeljitem pregledu ni ugotovilo kakšne resnejše zdravstvene težave.

Vse kaže, da se je 31-letni veteran lige NBA zgolj onesvestil, edina posledica pa je glavobol, ki mu ga je zadal udarec ob padcu. Bismack do trenutka, ko je zgrmel po tleh, še ni vstopil v igro, Oklahoma ga iz preventive tudi v nadaljevanju ni poslala v igro.

Biyombo je sicer letošnjo sezono začel brez kluba, a naposled angažma našel pri Memphisu. Potem ko se je Grizlijem sezona povsem ponesrečila, so se mu januarja odrekli, mesec pozneje pa je do konca sezone 2023/24 podpisal s trenutno eno najboljših ekip v ligi NBA. Oklahoma si trenutno z razmerjem 43-19 deli vrh Zahodne konference skupaj z Minnesoto.

Njegovo karierno povprečje – od leta 2011 do letos je zbral 833 nastopov – sicer znaša 5,1 točke, 5,9 skoka in 1,3 blokade v 20 minutah igre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!