Krka v novo sezono z novim trenerjem

Košarka 23. Jun 202218:03
Foto: Aleš Fevžer

Dalibor Damjanović, ki se trenutno kot del strokovnega štaba mudi na pripravah slovenske reprezentance v Trstu, ni več trener novomeške Krke. Njegovega naslednika bodo Dolenjci uradno naznanili v petkovih dopoldanskih urah. Nobenih dvomov pa ni več, da bo to donedavni trener zagrebške Cibone Gašper Okorn.

Športni direktor Jure Balažić je po rezultatsko slabi sezoni, v kateri je Krka z vsega štirimi zmagami izpadla iz lige ABA, obstala v polfinalu pokala in četrtfinalu državnega prvenstva, potegnil pričakovano potezo. Odločil se je za trenersko zamenjavo, s katero želi simbolno oznaniti nov začetek. Nekdanji večkratni prvaki se namreč selijo v 2. ligo ABA. Cilj je ekspresna vrnitev v jadransko elito, tako kot že leta 2018. Na tej poti pa bo Krko vodil Gašper Okorn. Uradno bo trener Novomeščanov postal v petek, sledi pa tudi igralska prevetritev.

Gašper Okorn. Foto: MaPa

Okorn v klub prihaja vsega dva tedna po tem, ko je s Cibono postal državni prvak. Sloviti hrvaški klub se je medtem znašel na pragu stečaja, reševanje pa poteka na dveh ravneh. Prve poteze namreč obljublja preostanek klubskega vodstva, še bolj medijsko odmevna pa je akcija Aleksandra Petrovića, ki je sprožil pobudo za zbiranje sredstev. A velika večina košarkarjev ne bo čakala na rešitev te zagonetke. Poiskali so si nova klubska okolja. Tako kot tudi 49-letni trener iz Ljubljane, ki je v Sloveniji že sedel na klopeh Olimpije, Slovana, Heliosa in Škofje Loke. Zdaj ga čaka novomeški izziv, pa čeprav so na njegova vrata bojda trkali tudi tudi snubci.

Komentari

Vaš komentar