Črnogorski biser v dresu Petrol Olimpije!

Liga ABA 19. Jun 20189:43 > 9:46
Petrol Olimpija

Seznam mladih in talentiranih igralcev Košarkarskega kluba Petrol Olimpija je iz dneva v dan daljši. Zmaji so sklenili večletno pogodbo z 18-letnim črnogorskim košarkarjem Markom Simonovićem, ki velja za enega izmed najbolj talentiranih igralcev v svoji generaciji.

Aktualni slovenski državni prvaki bodo v novo sezono vstopili močno okrepljeni pod obema obročema. Seznam igralcev je Petrol Olimpija podaljšala za Marka Simonovića, izjemno talentiranega košarkarja iz Črne gore, ki se je v minulih sezonah kalil v Italiji. Mladi, 210 centimetrov visoki Črnogorec se bo tako pridružil Issufu Sanonu, prav tako letniku 1999, ter Luki Šamaniću, letniku 2000, trojica košarkarjev pa velja za ene izmed najbolj talentiranih mladih košarkarjev v Evropi.

Simonović je v sezoni 2017/18 nosil dres Siene, kjer je v drugi italijanski ligi v povprečju v 11,7 minutah igre dosegal 5,2 točke in 2,7 skoka na tekmo, zaigral pa na 25 tekmah. Leta 2017 je zaigral tudi na evropskem prvenstvu za košarkarje do 18. leta, kjer je za Črno goro v povprečju dosegal 17,7 točke in 8,4 skoke na tekmo.

“Zelo srečen sem, da prihajam v klub s takšno zgodovino. Mislim, da je Petrol Olimpija zadetek v polno za moj košarkarski napredek in razvoj. Pred menoj je nov in velik izziv. Potrudil se bom, da v prihajajočih sezonah opravičim pričakovanja trenerja in kluba,” je dejal nov košarkar Petrola Olimpije.