Liga Aba potrdila začetek finala

Košarka 9. Jun 202312:23 0 komentarjev
Foto: Euroleague Basketball

Vodstvo regionalne košarkarske lige Aba je danes na spletni strani sporočilo končne datume tekem v velikem finalu, potem ko je po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug prišlo do kompromisa med vodstvom lige Aba in Košarkarsko zvezo Srbije glede tekem državnega prvenstva. Finale se bo začel dan kasneje od prvotnega datuma, in sicer 13. junija.

V finalu se bosta pomerila oba največja beograjska kluba, Crvena zvezda in Partizan. Zvezda je v polfinalu z 2:0 v zmagah izločila črnogorsko Budućnost, Partizan pa je proti Cedeviti Olimpiji potreboval tri tekme in se v torek uvrstil v veliki finale, v katerem bo imel prednost domačega parketa.

Zvezda je pred dnevi dejala, da v kolikor bo finale na sporedu 12. in 14. junija, je na parketu ne bo, zdaj pa bosta prvi finalni tekmi v Štark Areni 13. in 15. junija ob 20. uri, tretja v dvorani Aleksandar Nikolić pa tri dni kasneje ob 20.30. Če prvak takrat še ne bo znan, je datum za četrto tekmo 20. junij, tri dni kasneje pa bo še odločilna peta.

Organizatorji lige Aba so sprva določili datume, ki se prekrivajo s tekmami finala srbskega prvenstva. Po novem bo najprej na sporedu finale tamkajšnjega državnega prvenstva med Crveno zvezdo in FMP, tekmi bosta danes in v nedeljo, nato pa sledi finale lige Aba.