Termin finala lige ABA še naprej dviguje prah, bo sploh odigran?

Košarka 4. Jun 20237:44 0 komentarjev
Crvena zvezda
FOTO: Profimedia.

Finale regionalne košarkarske lige ABA, za katerega se poteguje Cedevita Olimpija, še pred začetkom dviguje prah. Po potrditvi finalnih terminov so iz vrst Crvene zvezde, ki je že v finalu in čaka svojega nasprotnika, sporočili, da v finalu ne bodo igrali.

Pri ligi ABA so potrdili termine finalnih tekem, ki bo na sporedu od 12. do najpozneje 22. junija (prve tri tekme 12., 14., 17., morebitni četrta in peta pa 19. in 22. junija). Odločitev je v Beogradu dvignila veliko prahu.

Iz Crvene zvezde, ki si je nastop v finalu že zagotovila, so že pred uradno potrditvijo sporočili, da v tem terminu ne bodo igrali. Zdaj so to odločitev z zelo burnim uradnim odzivom tudi potrdili.

“Klub ostaja pri svoji odločitvi, ki jo je sporočil 31. maja 2023. V finalu ne bomo igrali, dokler se ne zaključi srbsko prvenstvo. Vsak poskus lige ABA, da kompromitira razpored zaključka srbske lige z naknadno določitvijo tekem v času finala državnega prvenstva, smatramo za še eno provokacijo in poskus, da se ABA liga še bolj omaja,” so zapisali pri Crveni zvezdi.

“Ker so pri ligi ABA s to odločitvijo pokazali, da so pod vplivom enega kluba in ljudi, ki s svojim delovanjem želijo naslov osvojiti izven igrišč, smo pri KK Crveni zvezdi dolžni sporočiti, da v teh terminih ne bomo igrali, zato je zelo mogoče, da je tekmovanja že konec,” so nadaljevali.

“Vemo, da je športni direktor tekmovanja Milija Vojnović te termine potrdil po velikih pritiskih po direktnem pogovoru s predstavnikom KK Partizan Zoranom Savićem. S človekom, ki je v te sezoni tožaril naš klub evroligi in še nekaterim španskim klubom. Nismo vedeli, da je Savić predstavnik lige ABA. Mislili smo, da je le uslužbenec enega kluba. Teh terminov ne sprejemamo, zato nas 12. junija 2023 in 14. junija 2023 na igrišču ne bo,” so pri Crveni zvezdi še dodali v dolgi izjavi za javnost.

Crvena zvezda si je finale zagotovila z zmago v polfinalu nad Budućnostjo z 2:0, medtem ko se njen veliki mestni tekmec Partizan za nastop v finalu še poteguje proti Cedeviti Olimpiji. Rezultat je po torkovi zmagi Ljubljančanov v Stožicah 1:1, odločilna tretja tekma pa bo v torek v Beogradu.