Walton: Luka, daj sodniku svoj avtogram!

Liga NBA 13. Feb 20208:06 > 8:06
Gregory Shamus Getty Images Sport

Obračun med ekipama Dallasa in Sacramenta je v noči iz srede na četrtek zaznamovala tudi izključitev trenerja Kingsov Luka Waltona, ki je ob odhodu z igrišča verbalno obračunal tudi z Luko Dončićem.

Dallas je ob povratku Luke Dončića na parket po poškodbi gležnja slavil s 130:111, slovenski košarkar pa je Sacrametnu natresel 33 točk. 

Mavsi so bili od začetka obračuna poglavarji na parketu in nadzirali rezultat, v tretji četrtini so prišli celo do prednosti 23 točk. To je razjezilo trenerja Sacramenta Luka Waltona, ki je ob koncu tretje četrtine zaradi predolgega jezika dobil tehnično napako.

“Hej, Luka, naredi mi uslugo. Daj sodniku svoj avtogram po tekmi. Tvoj navijač je,” je dejal Walton Dončiću medtem ko je kazal na sodnika tekme. 

Dončić in Walton sta med tekmo nekajkrat spustila v verbalni obračun, Dončić pa je po tekmi razkril, da je trener Sacramenta dejal nekaj, kar mu ni bilo všeč in da je moral reagirati. Po koncu tekme je Walton zanikal, da je prišlo do izmenjave besed.

“Spoštujem Luko. Danes je dobil vse, kar si je želel. Ničesar mu nisem rekel, nevem, kaj si je mislil. Odigral je odlično, je vrhunski igralec, ki je vodil svoje moštvo do zmage.”