Shaq: "Brez MMA-ja nikoli ne bi postal prvak"

Liga NBA 17. Apr 202020:42 > 20:45
Getty Images/Ethan Miller

Legendarni NBA center Shaquille O'Neal ima za seboj bogato košarkarsko kariero, v kateri je štirikrat osvojil naslov prvaka, bil najkoristnejši igralec NBA lige, v pogovoru za ESPN pa izdal, kako so mu mešane borilne veščine pomagale pri razvoju v vrhunskega igralca.

MMA je razlog, zaradi katerega sem šampion. Košarko sem pridno treniral od majhnih nog, toda način, na katerega sem igral pod obročem je bil zelo podoben rokoborbi. Zato sem veliko časa preživel z Johnom Burkeom, mojim prijateljem iz Orlanda. Imela sva naporne MMA treninge. Takrat sem bil v življenjski formi. To je bilo leta 2000. Osvojili smo naslov in res dominirali,” se teh časov spominja Shaq.

Povezano

 “Sem človek rutine. Tako smo potem še enkrat zmagali, pa še tretjič. Nato so me prodali v Miami in postal sem prvak še četrtič. Ko treniram MMA, imam visok srčni utrip, takšne situacije pa naravnost obožujem. Mislim, da so MMA borci eni od najbolj spretnih športnikov na svetu. Ko sem igral v NBA, me je včasih prijelo, da kakšnega nasprotnika udarim,” je skozi smeh šaljivo dodal eden izmed najboljših centrov v zgodovini košarke.