Dragić blestel in s soigralci že pripravil "metlo"

Liga NBA 23. Avg 20200:33 > 0:34
Pool, Getty Images Sport

Košarkarji Miamija so na pragu uvrstitve v 2. krog končnice, potem ko so v "mehurčku" tudi na tretji tekmi slavili proti Indiani. Vročica je na krilih Gorana Dragića in Jimmya Butlerja slavila z izidom 124:115.

Zdelo se je, da bo ekipa s Floride zlahka slavila, v drugi četrtini je namreč prednost narasla že na +20, a se Pacers niso predali ter postopoma topili zaostanek. Minuto in pol do konca srečanja je po trojki Malcolma Brogdona prednost Miamija znašala le še 2 točki.

V naslednjih trenutkih se je vse na parketu obrnilo v prid Miamija. Bam Adebayo je ujel dva skoka v napadu, zadel dva prosta meta, Dragić in Jimmy Butler sta “stisnila” v obrambi in s črte prostih metov Miami pripeljala do tretje zaporedne zmage nad Indiano.

Največ točk pri zmagovalni ekipi je dosegel Butler (27), ki je zadel 17 od 20 prostih metov. Dragić mu je sledil s 24 točkami in 6 asistencami, Adebayo pa je dodal še 22 točk ter 11  skokov.

Pri poražencih je blestel Brogdon s 34 točkami, “hit” tekmovanja po koronapavzi, T. J. Warren se je tokrat ustavil pri številki 23. Z zmago je Miami prišel blizu uvrstitvi v polfinale vzhodne konference, kjer jih čaka zmagovalec duela Milwaukee – Orlando.

Če bodo Dragić in soigralci uspešni še v noči na torek, bodo Indiano kar nekoliko presenetljivo izločili s takoimenovano “metlo” (4-0 v seriji).