Balkanski pridih: Dončićeva majica in trenerjev bes

Košarka 10. Jan 202410:52 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Medtem ko je Luka Dončić ob porazu svojega Dallasa proti Memphisu svoje slovenske navijače nasmejal vsaj z opravo pred tekmo, pa je ligo NBA s čustvenim izlovom v Los Angelesu dodobra začinil srbski trener Toronta Darko Rajaković.

Evropejci so v zadnjih letih močno spremenili ligo NBA, pogosto imajo glavno besedo tisti z balkanskim pridihom. Ne le pod koši. Potem ko je Igor Kokoškov kot prvi Evropejec postal glavni trener ene od ekip, pa v novi sezoni Toronto vodi njegov 44- letni rojak Darko Rajaković.

In če je do danes še kdo dvomil o tem, ali je v trenerju iz Čačka, ki je po slabem desetletju v vlogi pomočnika letos dobil veliko priložnost, ostalo kaj balkanskega temperamenta, je po porazu Toronta pri LA Lakers (132:131) dobil pravi odgovor.

Rajaković je namreč na novinarski konferenci po tekmi odločno udaril po mizi. In po sodnikih. “To je nezaslišano. To je sramota. Sramota za sodnike. Sramota za ligo, da to dovoli. Triindvajset prostih metov za njih, mi pa smo imeli dva prosta meta v zadnji četrtini,” se je razburjal Rajaković in dodal: ”So nocoj morali zmagati? Če je temu tako, nam to sporočite, da se ne bomo pojavili na tekmi. Poklonite jim zmago. Ni pošteno. In to se nam ni zgodilo prvič.”

Na račun sodnikov s kakšno pripombo zelo rad postreže tudi Luka Dončić, za katerim prav tako ni uspešen večer. Ljubljančan je na tekmi proti Memphisu resda znova presegel 30 točk (31 točk, 6 skokov, 6 asistenc), a je v garderobo odkorakal s sklonjeno glavo. Še bolj zanimiv pa je bil za slovensko občinstvo njegov prihod na tekmo. Kamere so ga namreč ujele v majici priljubljene slovenske humoristične nadaljevanje ”Ja, chef”, s čimer se je pozneje pohvalil tudi na spletni omrežjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!