Posebno darilo za največjega navijača zlatega kapetana

Košarka 10. Jan 202410:18 0 komentarjev
Foto: SK

Zlati slovenski kapetan Goran Dragić se je s prav posebnim darilom županu Ljubljane Zoranu Jankoviću zahvalil za dolgoletno podporo na njegovi športni in življenjski poti.

Zadnji dan starega leta je slovenski košarkarski šampion Goran Dragić tudi uradno sklenil svojo bogato kariero, ki jo je poleg dolgoletnega nastopanja v ligi NBA zaznamovala predvsem zlata medalja na Eurobasketu 2017, ko je kot kapetan Slovenije visoko v zrak dvignil najprestižnejšo reprezentančno lovoriko stare celine.

V začetku leta 2024 je Ljubljančan s svojo ekipo zavihal rokave in intenzivno načrtuje poseben poslovilni spektakel, ki ga bodo konec avgusta gostile ljubljanske Stožice. Eden izmed povabljencev na dogodek bo zagotovo tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je že dolga leta povezan s kariero Gorana Dragića. Navijaštvo je preraslo v prijateljstvo, na včerajšnji novinarski konferenci Mestne občina Ljubljana pa je prvi mož prestolnice ponosno pokazal darilo, ki mu ga je ob zaključku športne poti podaril koseški zmaj.

Zoran Janković in Goran Dragič na lanskoletnem Telemachovem spektaklu v Stožicah. Foto: Aleš Fevžer

Dres namesto službenega računalnika

Dragić je ljubljanskemu županu poklonil svoj dres iz časov, ko je branil barve franšize Miami Heat in na njega poleg avtograma dodal še posebno posvetilo: “Najboljšemu županu najboljšega mesta na svetu. Večno hvaležen za nenehno podporo na moji življenjski poti. Hvala!”

Zoran Janković je ob tem razkril še, da ima dres zdaj posebno mesto v njegovi pisarni. Ob tem je hudomušno pripomnil, da stoji na njegovi mizi, kjer je bil pred tem služben računalnik.

Darilo Gorana Dragića za župana Zorana Jankovića. Foto: SK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!