‘Divji vzhod’: Miami ima novega organizatorja, Milwaukee pa trenerja?

Košarka 24. Jan 20248:52 0 komentarjev
Doc Rivers
Doc Rivers. Foto: Profimedia

Pestro dogajanje v vzhodni konferenci lige NBA. Milwaukee po slovesu Adriana Griffina išče novega glavnega trenerja. Glavni kandidat za vroči stolček je Doc Rivers, ki je lani vodil Philadelphio. Z novim organizatorjem pa se je okrepil Miami.

Milwaukee je že po polovici sezone odpustil glavnega trenerja Adriana Griffina. Ta je na klopi zdržal le 43 tekem. Razmerje zmag in porazov Jelenov sploh ni slabo: dobili so 30 obračunov, vknjižili pa 13 porazov. Milwaukee je skupaj z Oklahomo in Minnesoto druga najboljša ekipa lige, boljše razmerje zmag in porazov ima zgolj Boston (34-10).

Kljub temu v zvezni državi Wisconsin očitno ni šlo vse po planu. Skrbi predvsem slaba obrambna igra, kar pa je bilo pričakovano. Pred sezono je namreč Milwaukee enega najboljši branilcev v ligi Jruja Holidayja v menjavi za Damiana Lillarda poslal v Portland. Lillard velja za izjemnega napadalnega košarkarja, ki pa se v obrambi ne more kosati z najboljšimi nasprotnikovimi igralci.

Milwaukee ima skupaj z Indiano najboljši napad lige, na tekmo dosega po 124,6 točke na tekmo. Na drugi strani pa ima deseto najslabšo obrambo pri znamki 116,8 prejete točke na tekmo.

Kot glavni kandidat se v medijih pojavlja Doc Rivers, ki je lani vodil Philadelphio. 62-letnik naj bi že sprejel ponudbo. Prvak z Bostonom leta 2008 si je v zadnjih letih prislužil sloves odličnega trenerja v rednem delu sezone, precej slabšega pa, kadar se pogovarjamo o končnici. Prav zato morebitno odločitev vodilnih pri franšizi spremlja skepticizem.

Doc Rivers
Doc Rivers. Foto: Profimedia

Rivers namreč že od sezone 2011/12, ko je še sedel na klopi Bostona, svoje ekipe ni uspel popeljati v konferenčni finale. Pri Los Angeles Clippersih in Philadelphii je sestavil dobre ekipe, ki pa jim je vedno nekaj zmanjkalo. Zadnje štiri sezone je vedno izgubil v drugem krogu končnice.

Nova moč v Miamiju

Miami pa je pripeljal novega košarkarja. Iz Charlotta na Florido prihaja Terry Rozier. Miami v drugo smer pošilja Kyla Lowryja in izbor prvega kroga na naboru leta 2027.

Rozier v letošnji sezoni dosega po 23 točk na tekmo ob 4 skokih in več kot 6 asistencah. V Charlottu zmagovalne košarke sicer letos ni imel priložnosti igrati, v Miamiju pa imajo veliko višje ambicije.

Terry Rozier
Terry Rozier. Foto: Profimedia

Vročica se je lani uvrstila v veliki finale, kjer je bil po petih tekmah boljši Denver. Rozier prinaša prepotrebno strelsko moč, ob tem pa obilico izkušenj. Tudi iz končnice. Kariero je namreč 29-letnik začel v Bostonu, kjer je odigral že 50 tekem v končnici lige NBA. S Kelti je dvakrat zaigral tudi v konferenčnem finalu vzhoda.

Lestvica vzhodne konference:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!