Sestavljanka Gorana Dragiča, ki je nastala na Krku (VIDEO)

Košarka 23. Jan 202414:01 6 komentarjev
Goran Dragić se je pred dnevi v Miamiju udeležil slovesnosti ob upokojitvi dresa Udonisa Haslema. Foto Profimedia

Čez približno tri tedne bo stekla prodaja vstopnic za poslovilno tekmo slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, ki bo 24. avgusta v Stožicah gostil številna znana imena iz košarkarskega, poslovnega in zabavnega sveta. Matej Avanzo ob tem razkriva, kako poteka sestavljanje Gogijeve ljubljanske sestavljanke.

“Ko bi videli našo skupino na enem od omrežij, bi vam takoj postalo jasno, kako aktiven je,” se nasmehne Matej Avanzo, direktor podjetja Spontanzo, ko ga vprašamo, v kolikšni meri je sveži upokojenec, zlati reprezentančni kapetan in dolgoletni legionar v ligi NBA Goran Dragić vpet v organizacijo dvodnevnega avgustovskega spektakla. Ta bo razdeljen na petkov večerni in bolj interni dogodek (23. 8.), na katerem bo po vzoru ”drafta” potekal tudi izbor obeh ekip, ter na sobotno poslovilno tekmo (24. 8.). Prodaja vstopnic bo stekla okrog 15. februarja.

Odločitev za tovrstno odmevno slovo je dokončno dozorela poleti, in sicer na hrvaškem otoku Krk, kjer so se pogosto, zaradi dopustovanja košarkarskih deležnikov, sprejemale številne pomembne odločitev. “Gogi je bil do ideje sprva nekoliko zadržan. A ko je videl, da lahko združi prijetno slovo z dobrodelnostjo in priložnostjo, da številnim zvezdnikom pokaže lepote domače Ljubljane in druge kotičke lepe Slovenije, je le ugriznil v izziv,” pravi Avanzo, ki je okrog sebe že zbral 10-člansko organizacijsko ekipo. Ta se bo do poletja organsko povečevala. “Ko bo šlo povsem zares, nas po več kot 100,” pravi.

Matej Avanzo. Foto: Aleš Fevžer

Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Jimmy Butler, Luis Scola, Bogdan Bogdanović, Steve Nash, Nikola Vučević, Steve Kerr in Marc Gasol je ob domačih gostih na čelu z Luko Dončićem in Radoslavom Nesterovićem le del zvezdniškega nabora. Organizatorji bodo v kratkem predstavili tudi spletno stran, na kateri bodo sporočali dodatne goste. ”Po zaslugi izjemne kariere in predvsem njegove osebnosti si res lahko obetamo spektakel z imeni, kakršnih Slovenija še ni videla, obenem pa se bodo zbrala tudi znatna sredstva za dobrodelne namene. Gogijeva osebnost je združevalna. Šport pa je v Sloveniji že sam po sebi povezovalen. Gre za eno redkih sfer, v kateri se ne pogovarjamo o politiki ali pa o tem, kje je bil kdo med drugo svetovno vojno. Užitek je delati z Goranom,” pravi Avanzo.

In kako čvrsta so zagotovila, da bodo napovedovani zvezdniki zaigrali? “Goranovo ime in spoštovanje, ki ga uživa, sta dovolj čvrsto zagotovilo. Prav vse goste, ki so potrdili prihod, je poklical osebno. Vsi pa so nato prejeli ličen dokument z označenim datumom. Življenje je resda nepredvidljivo. Seveda lahko kdo prihod tudi odpove. A verjamem, da bo število odpovedi minimalno,” odgovarja lastnik Spontanza, ki poleg Fundacije Goran Dragić ter agencij Fabulatorij in Sport Media Focus drži organizacijske niti.

O proračunu, katerega najdražja segmenta predstavljata kritje stroškov poti in namestitev za goste, Avanzo ne želi govoriti. Osnovna ideja pa je, da bi s pomočjo sponzorjev, mesta in države pokrili vse stroške, tako da bi nato izkupiček iz naslova prodaje vstopnic in donacij v celoti namenili v dobrodelne namene, in sicer po ključu 80% za program Botrstvo v športu (Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje) in 20% za Fundacijo Goran Dragić. ”Način porabe sredstev bomo komunicirali na transparenten način,” zagotavlja Avanzo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje