Dončiću preklicali kazen, Dallas lovi prepotrebno zmago

Foto: Profimedia

Dallas Mavericks so se na tekmo z Indiana Pacers pripravljali z mislijo, da bodo igrali brez Luke Dončića, ki je na tekmi proti Charlotte Hornets prejel svojo 16. tehnično napako v sezoni. Liga NBA je v danes sporočila, da so tehnično napako preklicali, tako da bo slovenski zvezdnik lahko pomagal svoji ekipi, ki se bori za preboj v končnico.

Zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić je ob porazu proti Charlotte Hornets (110:104) prejel 16. tehnično napako v sezoni, vendar jo je vodstvo lige v ponedeljek preklicalo. 24-letni superzvezdnik bo tako lahko pomagal svoji ekipi v lovu na končnico, do konca sezone je ostalo vsega sedem tekem.

Če tehnična napaka ne bi bil preklicana, bi bil slovenski zvezdnik kaznovan z eno tekmo suspenza in bi izpustil tekmo v noči na torek (1.00) proti Indiani Pacers.

Po nedeljski tekmi je bilo v uradnem poročilu pojasnjeno, da je Dončić uporabil žaljivke, ki so bile uperjene proti sodnikom, kar je bil vzrok za tehnično napako.

Trener Mavericksov Jason Kidd je dejal, da po njegovem mnenju tehnična kazen ni bila upravičena in da bi jo morali preklicati. Sedaj se je to tudi zgodilo, tako da bodo lahko pri Dallasu računal na svojega prvega zvezdnika, medtem ko se Teksašani borijo za preboj v končnico.

Dallasu se končnica vse bolj izmika

Na splošno je upanje Mavericksov na končnico vse manjše. Charlotte je v nedeljo premagal Dallas, Dončić je ob porazu dosegel 40 točk, in Mavericksi so tako v treh dneh doživel drugi poraz proti Hornetsom.

Mavericksi (36-39) za eno tekmo zaostajajo za Oklahomo na 10. mestu zahodne konference, vendar ima Thunder hkarti še boljši izkupiček na medsebojnih tekmah.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje