Ena žoga je za njih premalo …

Košarka 13. Nov 202311:28 0 komentarjev
Harden George
Paul George in James Harden se še ne znajdeta drug ob drugem. Foto: profimedia

Los Angeles Clippers so se nedavno okrepili. Vsaj tako se je zdelo. A odkar je v ekipi James Harden, gre vse narobe. Izgubili so že peto zaporedno tekmo, tokrat jih je ugnal Memphis s 105:101.

Memphis je katastrofalno začel novo sezono. Na prvih devetih tekmah je zmagal le enkrat. Po suspenzu Ja Moranta, ki počiva zaradi “mahanja” s pištolo, poškodbi Stevena Adamsa ter odhodu Dillona Brooksa in Tyusa Jonesa, je očitno recept za zmago preprost: ekipa mora igra proti Los Angeles Clippersom.

James Harden se je v Los Angeles preselil potem, ko se je sprl s športnim direktorjem Philadelphie Darylom Moreyjem. Ta mu naj bi obljubil bogato pogodbo, saj je Harden lani privolil na manjšo plačo v upanju, da se mu to letos poleti povrne z dolgoročnim dogovorom.

A njegove želje niso bile izpolnjene. To je Harden slabo sprejel. Na obisku na Kitajskem, kjer je bil gost kot del promocijske kampanje Adidasa, je dejal, da nikoli več ne misli zaigrati za franšizo, katere del je tudi Morey.

LA Clippers
Foto: profimedia

Ta ga je po začetku sezone, ko Harden v dresu Philadelphie ni stopil na parket, poslal v Clipperse v zameno za Nica Batuma, Roberta Covingtona, Marcusa Morrisa in izbore na naboru lige NBA.

Ekipa, ki bi bila leta 2019 neustavljiva

Los Angeles je bil edina destinacija, ki ji je bil Harden naklonjen. A odkar se je preselil v Kalifornijo, ne blesti. Še manj. Clippersi so izgubili vse štiri tekme, ko je 34-letnik oblekel njihov dres, skupaj pa so trenutno v nizu petih zaporednih porazov.

Zdi se, da se štirje zvezdniki, James Harden, Kawhi Leonard, Paul George in Russell Westbrook, skupaj na parketu ne znajdejo najbolje.

Clippers
Foto: profimedia

Harden je na prvih štirih tekmah v povprečju dosegal po 13,5 točke na tekmo. Ob tem je dodajal 5 skokov in 4 asistence ter 2,5 izgubljene in 1,5 ukradene žoge.

Lani je bil v Philadelphii prvi asistent lige s povprečjem 10,7, ob tem je dosegal po 21 točk na tekmo.

LA Clippers sezone sicer niso začeli slabo. Na prvih štirih tekmah so zmagali trikrat. V prvi peterki je začenjal Robert Covington, ki ga očitno precej pogrešajo. Šlo je namreč za drugo najboljšo peterko v ligi, glede na razmerje danih in prejetih točk v obdobju, ko so bili skupaj na parketu (+ 14). Boljša je, od peterk, ki pogosto igrajo skupaj, le Bostonova udarna zasedba Jrue Holiday, Derrick White, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Kristaps Porzingis.

Na drugi strani trenutna začetna peterka, kjer je poleg Hardna, Westbrooka, Georgea in Leonarda še Hrvat Ivica Zubac, še ni ujela prave kemije. Na štirih tekmah je njeno razmerje danih in prejetih točk negativno: – 5,8.

Franšiza s trenutno zasedbo lovi zadnji vlak za osvojitev prvega šampionskega prstana v svoji zgodovini. Vsem štirim “zvezdnikom” namreč po koncu sezone poteče pogodba s franšizo iz Kalifornije.

A potrebno bo pošteno stopiti na plin. Trenutno so namreč varovanci Tyja Lueja na 11. mestu na zahodu z razmerjem zmag in porazov 3-6. Pred njimi je gostovanje v Denverju pri aktualnih prvakih, nekaj zmag bi lahko nanizali na tekmah s Houstonom in San Antoniem, ki sledijo.

Philadelphia na drugi strani blesti

Povsem drugačne volje pa je Philadelphia. Po porazu na uvodni tekmi sezone proti Milwaukeeju so namreč Joel Embiid in soigralci zmagali osemkrat zapored in se nahajajo na samem vrhu vzhodne konference.

Po slovesu Jamesa Hardna je organizacijsko breme padlo na mladega Tyresa Maxeyja, ki je priložnost zagrabil z obema rokama. V povprečju vpisuje kar 28,6 točke, 5,5 skok in 7,2 asistence na tekmo. Danes ponoči je v najboljši tekmi svoje mlade kariere Indiani nasul kar 50 točk.

Tyrese Maxey
Tyrese Maxey blesti. Foto: profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!